Familia Halep a aruncat cu banii pentru a-și atinge scopul. Ce se întâmplă în timp ce sportiva se află în plin scandal de dopaj

Olteanu Ștefan 06.11.2022, 15:43
Familia Halep a aruncat cu banii pentru a-și atinge scopul. Ce se întâmplă în timp ce sportiva se află în plin scandal de dopaj

Familia Simonei Halep a investit o nouă sumă importantă de bani în domeniul afacerilor. Presa din Constanța a aflat că o firmă administrată de Stere Halep, tatăl sportivei care se află în plin scandal de dopaj, a câștigat o licitație și va intra în posesia unui teren din orașul Murfatlar.

Familia Halep a plătit aproape 100.000 de lei pe un teren din Murtfatlar

Problemele de ordin sportiv ale Simonei Halep, care se află în plin scandal de dopaj, nu par să aibă o influență negativă asupra jucătoarei de tenis atunci când vorbim despre afaceri, iar familia ei a ales să investească o nouă sumă de bani în achiziționarea unui teren cu potențial.

Informația a fost dezvlăluită de Ziarul Constanța, publicație care a aflat că firma Duo T-H Impex SRL, deținută de Stere Halep și Cherața Halep, a câștigat o licitație pentru achiziționarea unui teren din Murfatlar.

Pentru parcela respectivă, care are o suprafață de 1.770 metri pătrați, au licitat doi potențiali cumpărători. Iar firma care a oferit prețul cel mai mare a fost cea în care asociat este tatăl Simonei Halep. Conform sursei citate, prețul pe care familia Halep îl va plăti în schimbul terenului este de 95.200 de lei cu TVA.

Astfel, firma Duo T-H Impex SRL își mai adaugă în portofoliu un teren cu potențial din Murfatlar, după ce în anul 2011 a concesionat pentru o perioadă de 40 de ani o altă parcelă mult mai mare, de 4.373.56 metri pătrați.

Potrivit Ziarul Constanța, pe acest teren familia Halep a intenționat să construiască o parcare auto.

Simona Halep are o avere de aproximativ 47 de milioane de dolari, o bună parte din aceasta fiind câștigată exclusiv din tenis. Fostul lider WTA a ales în ultimii ani să investească masiv în afaceri, având în prezent în gestiune un hotel pe litoral, în Mamaia Nord, unul Năvodari și unul în Brașov. De asemenea, Halep deține o pensiune în Poiana Brașov și numeroase proprietăți valoroase în București.

Sabotajul sau contaminarea mâncării, singurele căi prin care Simona Halep se poate apăra în scandalul de dopaj

Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români aleși ca arbitri de „Sports Resolutions”, tribunalul independent din Marea Britanie care o va audia pe Simona Halep în cazul de dopaj, a explicat care sunt cele doi căi prin care constănțeanca se poate apăra.

Potrivit spuselor acestuia, Halep fie recunoaște că s-a dopat, lucru care i-ar aduce automat o suspendare de 3 ani, redusă de la 4 ani, atât cât este prevăzută în regulament, fie va lupta pentru a încerca să dovedească faptul că nu a luat Roxadustat, substanța interzisă de WADA care a fost găsită în corpul ei, cu bună știință.

În acest al doilea caz, Simona are din nou tot două căi de atac. Paul Ciucur spune că românca poate invoca sabotajul sau contaminarea mâncării:

„Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată.

Posibil ca o anumită persoană din familie să folosească, în mod legitim, acel medicament și acest Roxadustat ar fi putut sa ajungă, direct sau indirect, în corpul Simonei. E mai ușor de demonstrat.

Este cazul italiencei Sara Errani depistată pozitiv cu Letrozole, exemplu mai recent, să spunem, în care asta a clamat fosta finalistă de la Roland Garros: contaminarea s-a întamplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de mama ei (n.r. Femara), diagnosticată cu cancer la sân. A scăpat Femara peste pastele tortellini pe care i le pregătea când jucătoarea și-a vizitat familia”, a spus Paul Ciucur, la TVR.

Urmăriți Playsport.ro și pe