Fanii lui Dinamo au luat foc după ultimele vești despre noul stadion. Demolarea vechii arene din Ștefan cel Mare se amână!

Olteanu Ștefan 19.10.2022, 09:18
Fanii lui Dinamo au luat foc după ultimele vești despre noul stadion. Demolarea vechii arene din Ștefan cel Mare se amână!

Fanii lui Dinamo au făcut un anunț care va întrista întreaga suflare alb-roșie, deoarece are legătură cu noul stadion pe care echipa din Ștefan cel Mare urmează să îl aibă în viitorul nu foarte îndepărtat.

„Această amânare va duce, în cascadă, la alte întârzieri”. Fanii lui Dinamo, detalii de ultim moment despre noul stadion al echipei de fotbal

Proiectul pentru noul stadion din Ștefan cel Mare va fi din nou întârziat, anunțul fiind făcut chiar de fanii lui Dinamo.

Miercuri, 19 octombrie, Comisia de evaluare financiară a CNI (Compania Națională de Investiții) avea termen pentru a veni cu o decizie oficială în cazul celor 6 oferte depuse în vederea construirii noului stadion.

Însă, pe pagina de Facebook „Noul Stadion Dinamo”, fanii susțin că au primit o informație potrivit căreia, CNI a amânat această decizie pentru luna decembrie 2022. Motivul? Alte proiecte au fost prioritizate, iar construcția arenei din Ștefan cel Mare a fost trecută în plan secund.

În acest context, tot procesul va fi amânat cu luni buni, iar demolarea, care trebuia să înceapă chiar în finalul acestui an, nu va mai avea loc. În schimb, fanii spun că cel mai optimist termen pentru începerea demolării este vara anului 2023.

Din cauza „aglomerației de proiecte cu solicitări de investiții și prioritizării altor dosare din ariile sănătate, educație și social, această decizie a fost amânată pentru luna decembrie 2022…

Din păcate, această amânare va duce, în cascadă, la alte întârzieri în finalizarea proiectelor și studiilor și implicit în deciziile, hotărârile si procedurile ulterioare, urmând ca probabil să vedem buldozerele la demolare în Ștefan cel Mare cel mai devreme în vara anului 2023”, au scris suporterii, pe pagina de Facebook „Noul Stadion Dinamo”.

CNI a finalizat deja evaluarea ofertelor pentru noul stadion Dinamo. Care sunt următorii pași

Anunțul fanilor este cu atât mai supărător, deoarece la data de 30 septembrie tot ei au dezvăluit că CNI a finalizat evaluarea ofertelor pentru noul stadion Dinamo:

„CNI a finalizat, astăzi, 30 septembrie, toate etapele de evaluare și calificare tehnică a celor 6 oferte depuse pentru elaborarea studiilor necesare aferente noului Complex Sportiv „Arena Multifuncțională CS Dinamo București”, trecând la faza de evaluare financiară, cu termen de finalizare 19 octombrie, urmând apoi desemnarea câștigătorului contract.

După expirarea perioadei de contestații, care potrivit legislației în vigoare este de 10 zile de la data comunicării rezultatului procedurii, se va semna oficial contractul și se va comunica public câștigătorul, cât și valoarea contractului. Estimativ, termenul ar fi deci 1 noiembrie 2022. Și totodată vă fi emis de CNI ordinul de începere proiect”, susțineau suporterii la finalul lunii trecute.

În acest moment, toate termenele s-au decalat, după cum au anunțat fanii în cel mai recent comunicat.

Termene de predare:

Faza 1

  • Studiu topografic vizat OCPI – 30 zile de la data ordinului de începere ;
  • Studiu geotehnic verificat Af – 30 zile de la data ordinului de începere;

Faza 2

  • Celalalte studii si documente necesare implementării proiectului (studiu de trafic, studiu energie alternativă, etc.) – 45 zile de la data ordinului de începere;
  • Întocmire documentației pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, sau care pot condiționa soluțiile tehnice (ex: avizul AACR necesar constructiei unui heliport certificat) – 50 zile de la data ordinului de începere;
  • Prezentare 3D (Randări High details exterior si interior arena) – 60 zile de la data ordinului de începere (estimativ 31 decembrie 2022).
  • Documentația Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul ”Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo București, Șos. Ștefan cel Mare nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2”, București conform HG 907/2016 avand punct de vedere favorabil/aviz de principiu emis si de Federatia Romana de Fotbal și Federatia Romana de Rugby – 90 zile de la data ordinului de începere”, este anunțul postat de pagina de facebook dedicată noului stadion din Ștefan cel Mare.
Urmăriți Playsport.ro și pe