Fantasticul David Popovici a ratat finala la 50 metri, dar părăsește competiția cu capul sus. “Vrem să revoluționăm înotul”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.07.2021, 16:37
Fantasticul David Popovici a ratat finala la 50 metri, dar părăsește competiția cu capul sus. “Vrem să revoluționăm înotul”

David Popovici a avut o prestație mai mult decât onorabilă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul de numai 16 ani a reprezentat România în trei probe de înot în Japonia, respectiv la cele de 50 de metri liber, 100 metri liber și 200 de metri liber. Popovici s-a clasat pe locul 7 în proba de 100 de metri liber, proba sa preferată, la care a câștigat aurul la Campionatul European de juniori de la Roma.

Dacă la proba de 200 de metri liber a fost foarte aproape să obțină o medalie, find la doar doi sutimi de locul 3, la cea de 50 de metri liber lucrurile nu au mai stat la fel de bine pentru Popovici. El nu a reușit să se califice în finală, clasându-se pe ultimul loc în seria sa. El chiar a explicat că în acest moment al carierei lui se descurcă mai bine la înotul pe distanțe mai lungi. Însă este convins că va reuși pe viitor să își îmbunătățească performanțele și la înotul pe distanțe mai scurte.

David Popovici a anunțat că are planuri mărețe pe viitor

De asemenea, faptul că nu a câștigat nicio medalie la Tokyo nu l-a dezamăgit foarte mult pe David Popovici. El a spus că a fost cel mai frumos concurs la care a participat în cariera sa de până acum. Totodată, este convins că experiența acumulată în Japonia îi va folosi foarte mult pe viitor și este hotărât să realizeze lucruri mărețe alături de antrenorii săi.

E puțin diferit, e un alt stil de înot. Trebuie să te antrenezi la alte chestii, să fii mai bun la alte chestii. Momentan, sunt mai bun la înotul puțin mai lung și mai de anduranță. Dar o să fiu mai bun și la 50. Explozia e una dintre calitățile principale pe care trebuie să le ai în proba de 50 metri, dar cred că cel mai important e să menții viteză și să ai control asupra ei. Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat, dacă nu scoți ceva din asta.

Cred că eram obosit, dar nu mi-am dat seama. Nu am simțit, creierul meu nu a înregistrat asta. Poate s-au simțit oboseala și presiunea. Eu m-am simțit bine, dar își spun și ele cuvântul. Rămân cu extrem de multă experiență și cu, probabil, cel mai frumos concurs la care am fost. Aștept cu nerăbdare următoarele Jocuri și nu numai. Dar eu și antrenorii aveam planuri mărețe. Eu și antrenorii mei vrem să revoluționăm înotul. Avem timp, răbdare și pasiune. Dar mă opresc aici. După vorbe trebuie să demonstrezi treaba asta”, a spus David Popovici pentru GSP.