Pe ce loc a terminat David Popovici finala la proba sa favorită, 100 metri liber. Ce urmează pentru minunea de 16 ani

Bordei Radu / 29.07.2021, 09:34
Pe ce loc a terminat David Popovici finala la proba sa favorită, 100 metri liber. Ce urmează pentru minunea de 16 ani

Minunea din sportul românesc continuă să impresioneze la Tokyo, deși are doar 16 ani. Venit la această ediție a Jocurilor Olimpice doar pentru experiență, David Popovici și-a depășit cu mult statutul. La doar 16 ani se bate cu cele mai mari nume din sportul său și a devenit el însuși, o vedetă.

Deja ziariștii din străinătate i-au reținut numele. Mai ales că părerea unanimă pare să fie că, la următoarele Jocuri, la Paris, românul va fi principalul protagonist. Nimeni nu îl va putea bate, dacă va continua să evolueze în acest mod.

Nu a luat medalie în finala probei sale favorite. David mai are o șansă la o finală

Puștiul minune s-a obișnuit deja cu aerul marilor competiții la seniori. A ajuns, ddeocamdată, în două finale olimpice. Nu a luat medalie, dar oricum înotătorul a reușit o performanță extraordinară. În finala de la 100 de metri, liber, pentru Popovici era dificil să se impună, în acest moment.

Deocamdată proba este dominată de alt fenomen, americanul Caeleb Dressel. La 24 de ani, acesta a reușit un nou record olimpic și a câștigat aurul. Înotătorul american a câștigat deja două medalii de aur la Tokyo, tot atâtea câte obținea și în urmă cu 4 ani, la Rio.

David nu a avut cea mai bună cursă a sa, a terminat de abia pe locul 7. Dar asta nu l-a împiedicat să se bucure de o nouă experiență de vis la Tokyo. Dar parcursul lui nu se termină aici. Urmează seriile de 50 de metri liber, unde David are șansa să se bată, din nou, pentru un loc în finală.

Canotajul ne ține la suprafață. Încă o medalie pentru delegația României

Team România se poate lăuda cu o nouă medalie de argint, tot la canotaj. Această disciplină a adus 3 din cele 4 medalii cucerite de sportivii noștri, până în acest moment. Datorită acestei zestre, țara noastră se află pe locul 18 în clasamentul general pe medalii. Topul este dominat de SUA, China și Japonia.

Mariuz Cozmiuc și Ciprian Tudosă au trras tare în finala de dublu rame masculin, dar frații Martin şi Valent Sinkovic și-au respectat statutul de campioni mondiali și au dominat cursa. Chiar și așa, argintul reprezintă o performanță deosebită, mai ales că adaugă o nouă medalie pentru delegația noastră. România va mai avea o șansă la canotaj, în finala de 8+1, acolo unde echipajul nostru se numără printre cele favorite.

Dar, orice s-ar întâmpla, sportul românesc a câștigat un viitor campion, pe David Popovici