Fără performanțe europene, patronii din Liga 1 visează la sume uriașe. Varga ar vrea pe Claudiu Petrila 10 milioane de euro

Dragos Stefanescu 15.04.2022, 11:05
Fără performanțe europene, patronii din Liga 1 visează la sume uriașe. Varga ar vrea pe Claudiu Petrila 10 milioane de euro

Claudiu Petrila este unul dintre cei mai valoroși jucători tineri din Liga 1. Evoluțiile sale bune din acest sezon au atras atenția mai multor cluburi din Europa. Transferul lui Petrila s-ar putea face în această vară doar pentru o sumă consistentă de bani. Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, nu vrea să renunțe la tânărul jucător pentru mai puțin de 10 milioane de euro.

Claudiu Petrila ar putea fi vândut în această vară. Suma cerută de Neluțu Varga este uriașă

Claudiu Petrila (21 de ani) este unul dintre cei mai promițători tineri jucători din Liga 1. Extrema stângă de la CFR Cluj a impresionat în acest sezon. Petrila s-a remarcat prin tehnica în regim de viteză, dar și prin forța sa de atac în ciuda unui fizic nu foarte impunător.

Evoluțiile bune ale lui Petrila au atras atenția mai multor cluburi importante din Europa. Astfel, la derby-ul CFR Cluj – FCSB, tânărul jucător va fi urmărit din tribunele arenei din Gruia de mai mulți scouteri. Conform Gsp.ro, reprezentanți de la AS Roma, Lille și două cluburi din Turcia ar urma să-l  monitorizeze pe Claudiu Petrila la meciul cu FCSB.

Având în vedere interesul din jurul lui Petrila, Neluțu Varga i-a stabilit acestuia un preț de transfer pe măsură. Patronul lui CFR Cluj nu vrea să renunțe la tânărul jucător pentru o sumă mai mică de 10 milioane de euro. Mai mult, clujenii vor să păstreze și un procent de 20% dintr-un viitor transfer al lui Petrila.

În acest sezon, Claudiu Petrila a reușit să marcheze 8 goluri în cele 25 de meciuri jucate pentru CFR Cluj. El este cotat la 1,4 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Dan Petrescu îi prevede lui Claudiu Petrila un viitor strălucitor

Într-un interviu acordat pentru PlaySport.ro, Dan Petrescu a subliniat că nu are niciun merit în ascensiunea uluitoare a lui Petrila din acest sezon. Antrenorul lui CFR Cluj susține că doar calitățile sale l-au făcut să se impună într-o echipă dominată de fotbaliști cu experiență.

Dan Petrescu este convins că, dacă va fi ferit de accidentări pe viitor și va rămâne la fel de serios, Claudiu Petrila va ajunge la un club important din Europa.

Petrila și-a câștigat locul în echipă. Nu l-a băgat Dan Petrescu, nu l-a descoperit Dan Petrescu. El singur s-a descoperit, e un talent. Dacă își vede de treabă la antrenament și joacă bine, a marcat și multe goluri, sunt convins că va ajunge într-un club mare din Europa. Așa își și dorește. Acum trebuie să rămână serios la antrenamente, a trecut și peste o pubalgie. Nu e ușor, te oprești puțin, am pățit și eu. Dacă va rămâne fără accidentări, Petrila va putea juca oriunde în Europa”, a spus Dan Petrescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe