Fără precedent! Fanii lui FCSB au devenit indezirabili în lumea ultras. „Fără sifoane pe stadioane!”

Bădulescu Silvian 10.10.2022, 17:21
Fără precedent! Fanii lui FCSB au devenit indezirabili în lumea ultras. „Fără sifoane pe stadioane!”
  • Războiul pornit între FCSB și CSA Steaua, în urma căruia anumiți fani ai „militarilor” ar fi furat un steag de la rivala din Berceni a depășit granița Bucureștiului. De această dată, la scurt timp după ce Instanța a pronunțat deciziile pentru inculpații implicați, mai multe galerii ale diferitelor cluburi au reacționat. Prima oară au făcut-o sub formă de comunicat pe social media, vezi Dinamo, mai apoi, prin mesaje afișate în peluze;
  • În mare parte, aceștia atacă decizia suporterilor FCSB de a apela la Poliție, fiind în contradicție cu valorile codului ultras;
  • Astfel, în această etapă de Superligă, la partidele FC Argeș 1-0 Universitatea Craiova, „U” Cluj 1-0 Hermannstadt sau Petrolul 0-2 FCSB, au fost afișate mai multe mesaje în acest sens. În plus, chiar și din al treilea eșalon, Peluza Nord Hunedoara a transmis câteva cuvinte în susținerea „fraților” din Ghencea.

Rivalii din „Ștefan cel Mare”, primii care au sărit în ajutor

Continuă războiul dintre FCSB și CSA. Acum câteva zile, Instanța a dat verdictele pentru persoanele implicate în acest eveniment.

Astfel, din cei 13 inculpați, patru au primit arest la domiciliu, șase control judiciar, iar trei au plecat liberi. Cei pedepsiți au fost acuzați de tâlhărie calificată sau complicitate.

Imediat au apărut reacții din partea celor care îmbrățișează fenomenul ultras în România.

Inițial, prima postare cu referire la acest subiect a venit de la rivalii din „Ștefan cel Mare”.

Printr-un comunicat, Peluza „Cătălin-Hîldan” Dinamo și-a arătat susținerea pentru rivalii din Ghencea. Totodată, s-au oferit să-i ajute, cu avocați, pe inculpați.

Reflectează asupra identității tale, asumă-ți-o și servește un pahar de vin… fără sifon!”, este un fragment din postarea de pe social media.

Pe lângă cuvintele transmise pe Facebook, la partida de duminică, de la Baia Mare, a apărut și un mesaj de susținere pe un gard al arenei „Viorel Mateianu”.

Mesaje Dinamo
„Libertate pentru suporteri!”

FCSB, atacată din toate părțile

Mai apoi, în decursul acestei etape de Superligă, pe mai multe stadioane din țară au apărut mesaje îndreptate către suporterii FCSB vizavi de valorile codului ultras.

Suporterii formației din Berceni au fost catalogați drept „sifoane” pentru că au apelat la justiție.

Prima trimitere la acest subiect a venit vineri, la meciul FC Argeș 1-0 Universitatea Craiova.

Mesaj FC Arges
„Alo, Poliția?! Ne-au capturat/ Da` noi suntem „ultrașii” de la Palat!”

Trendul a continuat sâmbătă. La meciul dintre „U” Cluj și FC Hermannstadt, jucat în Ardeal, Peluza Nord Sibiu a afișat următoarele mesaje.

Mesaj Hermannstadt (U Cluj - FCH)
„Ultras liber” și „Fără sifoane pe stadioane”

În același timp, între cele două bannere apar și cifrele 1312 (ACAB), un celebru îndemn împotriva polițiștilor în lumea ultraseriei.

În prezent în Liga a 3-a, Corvinul Hunedoara își domină seria. Mai mult, suporterii sunt lângă echipă. De asemenea, este cunoscută relația de înfrățire dintre Peluza Nord Hunedoara și Peluza Sud Steaua.

În acest sens, la partida din eșalonul trei cu Târgu Mureș, hunedorenii și-au arătat susținerea pentru „frații” din Ghencea.

Mesaj Corvinul Hunedoara
„Ultraserie nu înseamnă să bagi oameni în pușcărie! Capul sus, GLAS!”

Într-un final, partida dintre Petrolul Ploiești și FCSB a reprezentat prilejul perfect pentru prahoveni pentru a-și exprima opinia pe tema acestui subiect.

Astfel, în timpul meciului de pe arena „Ilie Oană”, au fost afișate următoarele mesaje.

Mesaj Petrolul 1
„Ultrași” peste noapte, mai degrabă turnători/ Urmați-vă menirea și rămâneți livratori!”

În lumea ultras, când o brigadă/facțiune pierde steagul sau rivalii îl capturează, automat trebuie să se desființeze.

“Codul ultras în 2022
Ne-ați luat steagul, sunăm la 112”
Mesaj Petrolul 2
Rușinea pierdetii steagului nu se spală cu sifon/ Dacă erați băieți, puneați mâna pe telefon!”
Urmăriți Playsport.ro și pe