Fără telefoane pe bancă! Ce i-a cerut Nicolae Dică lui Gigi Becali ca să preia FCSB

Bordei Radu / 26.07.2022, 10:33
Fără telefoane pe bancă! Ce i-a cerut Nicolae Dică lui Gigi Becali ca să preia FCSB

Nicolae Dică pare să fie alesul lui Gigi Becali pentru a-l înlocui cu Toni Petrea. Cele două părți negociază intens, pentru ca fostul fotbalist să preia cât mai rapid echipa. Becali l-ar vrea pe bancă la returul din Conference League, cu Saburtalo. Totul depinde de condițiile pe le vrea Dică.

Condiția principală a lui Nicolae Dică pentru Gigi Becali. Este o lovitură dată latifundiarului

La 40 de ani, Nicolae Dică este aproape de revenirea pe banca tehnică a celor de la FCSB. După ce a fost secundul lui Mirel Rădoi, la echipa națională, fostul atacant este tentat de o nouă aventură la echipa la care a cunoscut cele mai mari satisfacții. Dică știe că are o misiune grea, mai ales în relația cu patronul Gigi Becali. De aceea încearcă să obțină mai multe garanții, chiar dacă Becali nu pare dispus la astfel de compromisuri.

Conform Digisport, patronul ar fi dispus, totuși, să nu mai forțeze atâtea schimbări la pauză și să îl lase pe Dică să decideă. Este adevărat, că aceeași promisiune o obținuse și Toni Petrea, când a fost reinstalat pe banca FCSB-ului. Dică este de părere că poate colabora mai bine cu Gigi Becali, de data aceasta.

Nicolae Dică a fost la un pas de o revenire la FCSB și în 2021. „Gigi Becali e un om schimbat!”

Nicolae Dică a fost antrenor la FCSB în intervalul iunie 2017 – decembrie 2018. În mandatul său, roș-albaștrii au obținut și ultima calificare în grupele unei competiții europene. FCSB reușea atunci să ajungă până în șaisprezecimile Europa League, unde a fost învinsă de Lazio.

Deși rezultatele obținute de el au fost satisfăcătoare, în decembrie 2018 s-a despărțit de FCSB cu scandal. Motivul? Celebrele implicări ale lui Gigi Becali la nivelul echipei.

Însă, în ciuda acestei situații neplăcute, Nicolae Dică a fost la un pas să revină pe banca celor de la FCSB în primăvara anului trecut.

După ce Toni Petrea a părăsit echipa la finalul primului mandat, Becali a fost în căutarea unui antrenor și a ajuns inclusiv la numele lui Dică. Aflat pe atunci în funcția de secund al lui Mirel Rădoi la echipa națională, Dică a mers a palat pentru a negocia și a fost la un pas să bată palma.

„M-am gândit că trebuie să merg”, spunea Nicolae Dică, după care a explicat și de ce a refuzat FCSB.

Gigi Becali i-a lăsat o impresie plăcută lui Nicolae Dică și, potrivit declarațiilor făcute de antrenor la acel moment, o nouă colaborare între cei doi nu ar fi o surpriză:

„Mi s-a părut schimbat Gigi Becali. Mult mai deschis. Domnul Becali este un negociator foarte bun. Când eşti chemat la o asemenea echipă, care are condiţii foarte bune şi ambiţii mari, este clar că îţi doreşti. Dar depinde şi de moment. Eu sunt înhămat într-un proiect şi am considerat că nu este un moment bun să merg acum”, spunea Dică, în mai 2021, la Orange Sport.