Farul Constanța nu a primit licența UEFA! Gică Popescu: „Vom ataca decizia la TAS”

Octavian Vasilescu / 11.05.2022, 16:49
Farul Constanța nu a primit licența UEFA! Gică Popescu: „Vom ataca decizia la TAS”

Clubul Farul Constanța nu a primit licența UEFA pentru a participa în cupele europene!

Vestea i-a luat prin surprindere pe oficialii de la malul mării. Administrația de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal a respins dosarul Farului din cauza schimbării denumirii din „FC Viitorul” în „Farul Constanţa”.

Farul nu poate juca în cupele europene!

Președintele clubului, Gheorghe Popescu, a anunțat că Farul va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă.

Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. – schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal. Deci am anunţat federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa.

Nu ştiu cum au motivat cei de la licenţiere decizia pentru că de aceste chestiuni se ocupă avocatul Florin Comşa. El ştie ce demersuri trebuie făcute de acum încolo. Dar repet, noi atunci când am făcut acea mutare am avut avizul FRF şi am respectat întru totul regulamentele internaţionale”, a declarat Gică Popescu, conform Agerpres.

De asemenea, nici FC U Craiova 1948 nu a primit licenţă UEFA pentru sezonul 2022-2023.

Clasament play-off

Farul ocupă locul 5 în play-off, cu 29 de puncte, cu două runde înainte de finalul sezonului. Dacă Universitatea Craiova va câștiga Cupa României, locul 4 din play-off va merge la barajul pentru Conference League cu învingătoarea din play-out.

  1. CFR Cluj – 54 pct.
  2. FCSB – 52 pct.
  3. Universitatea Craiova – 45 pct.
  4. FC Voluntari – 31 pct.
  5. Farul Constanța – 29 pct.
  6. FC Argeș – 27 pct.