Fatih Terim, la picioarele lui Moruțan și Cicâldău. Ce a spus „Împăratul” despre români

Ștefănescu Dragoș / 27.09.2021, 10:14
Fatih Terim, la picioarele lui Moruțan și Cicâldău. Ce a spus „Împăratul” despre români

Olimpiu Moruțan a reușit dumincă să înscrie primul gol pentru Galatasaray. Reușita lui Moruțan a venit în urma unei pase a lui Alexandru Cicâldău. După prestația excelentă a celor doi români, Fatih Terim este la picioarele lui Moruțan și Cicâldău.

Moruțan și Cicâldău fac spectacol la Galatasaray

Duminică, Galatasaray Istanbul a înfruntat echipa Goztepe. Meciul din etapa a 7-a a campionatului Turciei a fost tensionat având în vedere parcursul modest al echipei din Istanbul.

Goztepe a deschis scorul în prima repriză prin Ndiaye, în minutul 43. După pauză, elevii lui Fatih Terim au reușit să egaleze prin Dervisoglu, în minutul 49. Pe fondul egalării, echipa din Istanbul a presat pentru a majora scorul. Minutul 56 i-a scos la rampă pe cei doi români, Moruțan și Cicâldău. Astfel, Olimpiu Moruțan a preluat o pasă excelentă de la Alexandru Cicâldău. Fostul jucător de la FCSB a reușit apoi o fază foarte frumoasă în cursa spre careul lui Goztepe. După ce a driblat doi adversari, a șutat plasat iar portarul Egribayat a fost prins pe contre-pied. După ce a marcat, Olimpiu Moruțan a alergat spre banca echipei sale unde l-a îmbrățișat pe Fatih Terim în semn de recunoștință pentru încrederea care acesta i-a acordat-o. Pentru Olimpiu Moruțan a fost primul gol în tricoul vicecampioanei Turciei. Reușita lui Moruțan a adus victoria pentru Galatasaray, care a câștigat cu scorul de 2-1.

Fatih Terim, la picioarele lui Moruțan și Cicâldău

După victoria cu Goztepe, Fatih Terim a fost extrem de vehement la dresa modului în care sunt interpretate fazele VAR. Tehnicianul a comentat și pe seama golului marcat de Olimpiu Moruțan. Terim a subliniat importanța pe care o are prietenia dintre Moruțan și Cicâldău în conexiunea lor de pe teren.

În a doua repriză, Moruțan și-a îmbunătățit forma și a înscris un gol extrem de elegant. Alex și-a îmbunătățit și el forma. Cu cât câștigă mai mult cei doi prieteni, vor juca mult mai bine și vor avea încrederea fanilor.

Cu fiecare zi care trece va merge totul în favoarea lor. Nu doar a lor, avem mulți jucători care sunt prieteni aici”, a spus Fatih Terim.

Golul lui Moruțan lăudat de presa turcă

Golul marcat de Olimpiu Moruțan în poarta celor de la Goztepe a fost elogiat de presa din Turcia. Jurnaliștii turci au făcut aprecieri pentru fotbalistul român, comparându-l chiar cu marele Gică Hagi.

Moruțan a reușit o acțiune personală impresionantă! Este un gol care ne amintește de execuțiile lui Hagi. Olimpiu Moruțan este unul dintre cei mai valoroși tineri jucători din România”, a scris publicația turcă Ajansspor.