Ce golazo a marcat Olimpiu Moruțan pentru Galatasaray! Reușită superbă a mijlocașului român

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.09.2021, 20:41
Ce golazo a marcat Olimpiu Moruțan pentru Galatasaray! Reușită superbă a mijlocașului român

Olimpiu Moruțan a fost titularizat de Fatih Terim în meciul jucat de Galatasaray pe teren propriu contra celor de la Goztepe în etapa cu numărul 7 din Superliga turcă.

Olimpiu Moruțan a marcat din pasa lui Alexandru Cicâldău în meciul cu Goztepe

Mijlocașul ofensiv român i-a răsplătit pe deplin încrederea antrenorului turc și a dus echipa Cim Bom în avantaj în minutul 56. Fostul fotbalist de la FCSB a primit o diagonală excelentă de la Alexandru Cicâldău, a driblat doi adversari și l-a surprins pe portarul advers cu un șut excelent cu piciorul stâng la colțul scurt.

Reușita românului a venit în momentul ideal

Golul lui Olimpiu Moruțan a venit într-un moment extrem de delicat pentru Galatasaray. Vicecampioana Turciei venea după două înfrângeri consecutive fără gol marcat.

Mai mult, la pauză Goztepe conducea cu 1-0 pe terenul Galatei prin golul marcat de Ndiaye în minutul 43. Dervisoglu a redus din diferență în minutul 49, înainte ca Moruțan să iasă la rampă.

Golul marcat de mijlocașul ofensiv în vârstă de 22 de ani a venit imediat după ce Fatih Terim „l-a băgat în ședință”. Chiar cu o zi înaintea meciului cu Goztepe, în presa turcă a apărut informația conform căreia legendarul antrenor turc i-a transmis lui Moruțan că nu este mulțumit de randamentul său în fața porții.

Și că se așteaptă ca el să îmbunătățească acest aspect în perioada următoare. Iar Moruțan a dat dovadă că are o personalitate puternică. El și-a demonstrat imediat valoarea prin această reușită extrem de frumoasă, care a și adus victoria echipei sale în final. Olimpiu Moruțan a fost înlocuit de Terim în minutul 84 cu Ogulcan Caglayan.

Galatasaray s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Goztepe și a urcat pe locul 10 în Turcia. Este prima victorie obținută de vicecampioana Turciei în ultimele 5 etape. Echipa antrenată de Fatih Terim a adunat 11 puncte în primele 7 etape, 5 mai puține decât liderul Fenerbahce.