Favoritul Rafael Nadal, out de la turneul lui Ion Țiriac. Surpriză de proporții la Madrid

Giosanu Catinca / 07.05.2021, 23:23
Favoritul Rafael Nadal, out de la turneul lui Ion Țiriac. Surpriză de proporții la Madrid

Jucătorul spaniol Rafael Nadal (2 ATP) a fost eliminat, vineri, de la turneul patronat de Ion Țiriac. rincipalul favorit a fost învins de germanul Alexander Zverev (6 ATP, favorit nr. 5), după ce a pierdut în două seturi simetrice, 6-4, 6-4.

Favoritul Rafael Nadal, out de la turneul lui Ion Țiriac

Rafael Nadal a dezamăgit în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid.

Zverev a reușit să se impună în fața lui Nadal după o oră şi 47 de minute, el reuşind 4 aşi. Chiar dacă a câștigat în fața lui Nadal, Alexander Zverev a făcut mai multe duble greşeli faţă de adversarul său (5/3).

Nadal fusese învins, la jumătatea lui aprilie, şi în sferturile turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, iar acum se opreşte în aceeaşi fază a competiţiei, la Madrid, după ce a câştigat trofeul la Barcelona. În schimb, Zverev s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinala turneului de tenis de la Madrid.

Rafael Nadal a cedat în fața lui Alexander Zverev
Rafael Nadal a cedat în fața lui Alexander Zverev

Surpriză de proporții la Madrid

Până la întâlnirea de astăzi, Nadal conducea cu 5-2 la duelurile directe, ultimele două meciuri fiind câștigate de Zverev, ambele pe hard. Zverev a ajuns astăzi la a treia victorie consecutivă cu Nadal, aceasta fiind prima pe zgură, suprafața de joc preferată a lui Nadal.

Este cu siguranţă una dintre cele mai mari victorii din cariera mea de până acum, în special pe zgură, împotriva lui Rafa. Este cel mai greu lucru de făcut în sportul nostru. Să îl învingi acasă la el, în Spania, este incredibil, dar turneul nu s-a terminat încă.”, a declarat Zverev în cadrul interviului de după meci.

Rafael Nadal, desemnat sportivul anului la Gala Laureus

Rafael Nadal a fost desemnat sportivul anului la Gala Laureus. Jucătorul de tenis spaniol și-a adjudecat deja premiul Laureus 2021. La fel a procedat și Naomi Osaka.

Pentru Nadal aceasta este a patra oară când obține un premiu Laureus. Anterior, faimosul spaniol le-a obţinut şi pe cele pentru cel mai bun sportiv, revelaţia anului şi revenirea anului.

Probabil că şi alţi sportivi merită trofeul, ca şi mine, dar anul acesta a fost al meu şi nu pot fi mai fericit. Să câştig Openul Franţei şi să egalez cele 20 de titluri de Grand Slam ale lui Federer a fost un moment de neuitat. Înseamnă mult să îl egalez pe cel mai mare rival al meu, bunul meu prieten. Este ceva special după istoria pe care o avem amândoi, pe teren şi în afara lui.”, a spus Nadal, conform agenției de presă Agerpres.