Rafael Nadal s-a retras în mod oficial din turneul de la Miami. Spaniolul are probleme de sănătate

Gabriel Peneș 16.03.2021, 23:53
Rafael Nadal s-a retras în mod oficial din turneul de la Miami. Spaniolul are probleme de sănătate

Rafael Nadal s-a retras în mod oficial din turneul de la Miami. Spaniolul are probleme de sănătate. Anunțul „răvășește” competiția masculină în condițiile în care nici Roger Federer nu va fi prezent la competiția din SUA.

Rafael Nadal s-a retras în mod oficial din turneul de la Miami

Vești proaste pentru fanii tenisului. Rafael Nadal s-a retras în mod oficial din turneul de la Miami. Organizatorii sunt cu atât mai „loviți” cu cât nici Roger Federer nu va lua startul la competiția ce începe în 22 martie. Spaniolul, locul 3 în ierarhia ATP, a făcut anunțul printr-o postare pe Twitter. El a acuzat probleme la spate, la fel ca Simona Halep, încă din timpul Australian Open. Și tot ca Halep, a fost învins în sferturile de finală. Atâta doar că Nadal a pierdut, aproape incredibil, după ce conducea cu 2-0 la seturi. Până la urmă, a cedat în fața grecului Stefanos Tsitsipas cu 6-3, 6-2, 6-7, 4-6, 5-7.

Anunț cu tristețe că nu voi putea evolua la Miami, oraș pe care îl iubesc. Trebuie să mă recuperez complet și să mă pregătesc pentru sezonul de zgură din Europa” a scris Rafael Nadal pe contul oficial de Twitter, citat de gsp.ro.

Nadal refuzase anterior și invitația de participare la turneul din Dubai. Ultima dată când Rafael Nadal a participat la turneul de la Miami a fost în anul 2017. Jucătorul spaniol a pierdut în finala turneului, în fața rivalului Roger Federer, scor 3-6, 4-6.

Rafael Nadal s-a retras în mod oficial din turneul de la Miami. Spaniolul are probleme de sănătate
Rafael Nadal s-a retras în mod oficial din turneul de la Miami. Nici Roger Federer nu va lua startul în competiția din SUA

Nici Roger Federer nu ia startul la competiția din SUA

Dacă pentru Nadal problemele de sănătate l-au împiedicat să participe, la Federer lucrurile au stat altfel. Campionul elvețian a anunțat încă de la începutul lunii că nu va fi prezent la Miami, unde este deținătorul trofeului, conform eurosport.ro. Miami Open nu s-a desfășurat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Federer a făcut o pauză de 14 luni, timp în care a suferit două operații la genunchi. El a revenit în circuit abia săptămâna trecută, la Doha. După meciul câștigat în turul 2, elvețianul a fost învins în sferturi de georgianul Nikoloz Basilashvili (36 ATP).

Încă ocupant al locului 6 mondial, Federer a anunțat după Doha că nu va participa nici la turneul de la Monte Carlo. Acesta deschide practic sezonul competițiilor pe zgură premergătoare turneului de la Roland-Garros. Mai mult decât atât, încă sunt emoții privind participarea lui Novak Djokovic, liderul mondial. Sârbul a acuzat și el, încă de la Australian Open, anumite probleme abdominale. Ar fi o adevărată „lovitură de măciucă” pentru organizatorii turneului, care s-ar vedea lipsiți de toți „cei 3 mari” ai tenisului contemporan.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe