FC Argeș a cerut oficial retragerea licenței lui Dinamo pentru prima ligă. “Vom pierde la comisii, dar avem șanse mari la TAS”

Ioan Valentin Oprea 09.06.2023, 16:52
FC Argeș a cerut oficial retragerea licenței lui Dinamo pentru prima ligă. “Vom pierde la comisii, dar avem șanse mari la TAS”

FC Argeş nu renunţă încă la planul de a evolua în Superligă şi în sezonul viitor. Chiar dacă formaţia pregătită de Bogdan Argeş Vintilă a fost răpusă în barajul cu Dinamo Bucureşti, şefii grupării din Trivale contestă dreptul „câinilor roşii” de a juca în prima ligă.

Viorel Tudose, unul din sponsorii piteştenilor, a confirmat că FC Argeş a solicitat oficial Federaţiei Române de Fotbal să retragă licenţa lui Dinamo. Deşi nu îşi pune mari speranţe într-un deznodământ fericit la comisiile FRF, Tudose spune că alb-violeţii vor lupta până în pânzele albe şi se vor adresa inclusiv Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Am cerut oficial retragerea licenţei lui Dinamo, iar acum aşteptăm să vedem care este răspunsul Federaţiei, vedem ce putem face. Eu cred că vom pierde la comisii, dar avem şanse mari să câştigăm la TAS, eu aşa cred”, a declarat Tudose, pentru Jurnalul de Argeş.

Piteştenii sunt gata şi pentru Liga a II-a

În cazul în care Argeşul nu va avea câştig de cauză nici la FRF, dar nici la TAS, Tudose afirmă că echipa este pregătită pentru Liga a II-a. Bogdan Argeş Vintilă, antrenorul principal al alb-violeţilor, s-a confruntat cu mari probleme de lot înainte de returul de la Mioveni, cu Dinamo. Mai multe dispute iscate între jucători români şi cei străini au ţinut prima pagină a ziarelor din România.

Suntem pregătiţi pentru liga a doua, dar nu este normal ca un club să-şi plătească întocmai şi la timp datoriile, iar alt club să adune datorii şi să fie păsuit printr-o anumită interpretare legislative”, a adăugat Viorel Tudose.

Argeşul va pierde mai mulţi jucători

Piteştenii vor rămâne fără mai mulţi jucători, în această perioadă de mercato. După ce iarna trecută a refuzat să îl cedeze pe vârful Arnold Garita la FCSB, trupa din Trivale îl va pierde acum gratis pe acesta.

Gigi Becali insistă pentru transferul atacantului în vârstă de 27 de ani, dar discuţiile cu acesta s-au împotmolit în ultimele zile. Potrivit surselor Playsport.ro, Garita cere o primă de instalare în valoare de 250.000 de euro. În plus, acesta solicită un salariu lunar de 20.000 de euro, mai mult decât dublul sumei pe care o încasa la Piteşti.

Urmăriți Playsport.ro și pe