FC Barcelona, gata să o dea în judecată pe AS Roma! Italienii le-au stricat planurile catalanilor

Octavian Vasilescu / 28.06.2022, 14:26
FC Barcelona, gata să o dea în judecată pe AS Roma! Italienii le-au stricat planurile catalanilor

FC Barcelona vrea să acționeze în instanță clubul AS Roma, care s-a retras în ultimul moment de la Trofeul Gamper.

Echipele masculine și feminine ale cluburilor FC Barcelona și AS Roma ar fi trebuit să se înfrunte în această vară, la Trofeul Gamper. Acest eveniment amical este organizat de FC Barcelona înainte de startul fiecărui sezon.

AS Roma s-a rertras de la Trofeul Gamper

AS Roma comunică faptul că își retragere participarea de la Trofeul Joan Gamper, care urma să aibă loc în Barcelona, 6 august. Decizia vine ca urmare a necesității de a schimba modul în care sunt planificate amicalele în această vară.

Dorim să avem cele mai bune condiții de pregătire pentru echipa masculină, dar și pentru cea feminină. Ambele echipe își vor continua pregătirea cu amicale care să aibă un impact mai mic în ceea ce privește deplasările. Mulțumim Barcelonei pentru invitație”, se arată în comunicatul emis de AS Roma.

FC Barcelona cere explicații

AS Roma a acceptat să participe la ediția din acest an, dar planurile au fost anulate în ultimul moment. Clubul italian a emis un comunicat, luni seară, prin care anunță că nu mai poate participa la Trofeul Gamper.

Meciurile FC Barcelona – AS Roma ar fi trebuit să aibă loc pe 6 august. Catalanii sunt furioși după ce AS Roma s-a sucit, astfel că vor să-i dea în judecată pe italieni. Football Espana scrie că oficialii de pe Camp Nou iau în considerare această variantă.

Trofeul Gamper a fost fondat în urmă cu 56 de ani, în 1966. FC Barcelona a câștigat de 44 de ori această competiție. FC Koln are și ea în palmares două victorii la Trofeul Gamper. De-a lungul timpului s-au mai impus pe Camp Nou echipe precum Ujpest, Borussia Monchengladbach, FC Porto, Mechelen, Tenerife, Valencia, Internacional, Juventus, Manchester City sau Sampdoria.

În 2021 s-a desfășurat primul meci de fotbal feminin în cadrul Trofeului Gamper. FC Barcelona a învins Juventus, scor 6-0. La băieți, FC Barcelona a învins și ea Juventus în ediția precedentă, scor 3-0.