„Specialul” Jose Mourinho a pățit-o la conferința de presă! Jucătorii de la AS Roma nu s-au mai abținut

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.05.2022, 13:46
„Specialul” Jose Mourinho a pățit-o la conferința de presă! Jucătorii de la AS Roma nu s-au mai abținut

Jose Mourinho a fost „victima” bucuriei jucătorilor Romei, după ce echipa giallorossa a cucerit pentru prima dată în istorie un trofeu european major, organizat sub egida UEFA. Formația din capitala Italiei a învins Feyenoord la Tirana în finala Conference League cu scorul de 1-0, grație golului marcat de Nicolo Zaniolo în minutul 32. Anterior, capitolinii mai cuceriseră doar Cupa Orașelor Târguri, în 1961, după o finală în dublă manșă cu Birmingham City, câștigată cu 4-2 la general.

Astfel, Jose Mourinho a devenit primul antrenor din istorie care câștigă toate cele trei trofee europene care există în acest moment: Champions League, Europa League și Conference League. Mai mult, portughezul în vârstă de 59 de ani a devenit primul tehnician care câștigă patru finale europene cu 4 echipe diferite.

Jose Mourinho a intrat în istoria fotbalului european și a sărbătorit ca atare

El a triumfat cu FC Porto în 2003 în Cupa UEFA și în 2004 în Champions League. De asemenea, în 2010 era pe banca Interului care cucerea Champions League după o finală cu Bayern Munchen, disputată la Madrid, pe Santiago Bernabeu. În 2017, a câștigat Europa League cu Manchester United, iar acum s-a impus în prima ediție de Conference League alături de AS Roma.

De asemenea, Jose Mourinho se poate lăuda că nu a pierdut niciodată o finală europeană. Bilanțul său este de 5 victorii din 5 meciuri în ultimul act al competițiilor continentale. În plus, în ultimele 4 finale jucate echipele sale au reușit performanța de a nu primi gol.

În 2004, FC Porto se impunea cu 3-0 la Gelsenkirchen în fața lui AS Monaco. În 2010, Inter Milano câștiga cu 2-0 în fața lui Bayern Munchen, în urma unei „duble” de senzație reușite de Diego Milito. În 2017, Manchester United s-a impus cu 2-0 în fața lui Ajax la Stockolm. Iar acum, golul lui Zaniolo a fost singurul al finalei cu Feyenoord de la Tirana.

Ultima dată când o echipă antrenată de Jose Mourinho a primit gol într-o finală europeană s-a întâmplat în chiar primul meci de acest gen al antrenorului portughez. În 2003, la Sevilla, FC Porto a câștigat finala Cupei UEFA în fața lui Celtic cu scorul de 3-2. Suedezul Henrik Larsson a marcat atunci o „dublă” în poarta portughezilor, apărată de legendarul Vitor Baia.

Antrenorul portughez a fost „luat pe sus” de jucătorii săi în timp ce susținea conferința de presă

Fără îndoială că Jose Mourinho merită supranumele, pe care singur și l-a dat, de „The Special One”, chiar dacă în ultimii ani nu a mai fost la un nivel foarte ridicat. Chiar și așa, aceste recorduri arată că portughezul este într-adevăr specialistul cupelor europene. Iar bucuria din timpul conferinței de presă de după meciul de la Tirana dovedește din plin acest lucru.

Jose Mourinho a apucat să spună că va rămâne cu siguranță la Roma și în sezonul viitor, indiferent de ce oferte va primi în această vară. Imediat după, el a fost asaltat de jucătorii săi, care l-au inclus abrupt în bucuria lor dezlănțuită și l-au udat cu șampanie. Imediat, antrenorul lusitan a început să cânte și să sară alături de fotbaliștii Romei.

A iubit pasional o româncă și acum i-a adus Romei Conference League. Povestea de dragoste uitată dintre Nicolo Zaniolo și Mădălina Ghenea