FC Barcelona îi ia doi jucători celor de la Real Madrid. Transferurile anunțate de catalani sunt cu adevărat „stelare”

Radu Bordei 24.01.2021, 12:09
FC Barcelona îi ia doi jucători celor de la Real Madrid. Transferurile anunțate de catalani sunt cu adevărat „stelare”

FC Barcelona îi ia doi jucători celor de la Real Madrid. În ciuda gravelor probleme financiare, catalanii vor să arate că rămân o forță în fotbalul european. De aceea, la Barcelona, se schițează planuri de transferuri pentru viitor. Asta chiar dacă, în acest moment, nu se știe cine va conduce destinele clubului în viitor. Alegerile pentru desemnarea viitorului președinte au fost amânate pe o perioadă nedeterminată din cauza pandemiei de coronavirus.

Totuși, presa din Spania este convinsă că planurile Barcelonei sunt unele importante.

FC Barcelona îi ia doi jucători celor de la Real Madrid

Nu doar că se pregătesc măsuri importante pe piața transferurilor, dar Barcelona încearcă să dea și o lovitură decisivă rivalilor de la Real Madrid. Catalanii încearcă să deturneze, pe ultima sută de metri, acordul madrilenilor cu David Alaba.

Fundașul celor de la Bayern s-a înțeles pe un contract pe 5 ani cu Real, urmând să meargă pe Bernabeu din vară. Totuși, conform presei iberice, contractul nu a fost semnat, iar Barcelona a intrat pe fir. Aceștia ar încerca să îl convingă pe austriac să aleagă Barcelona, ca să joace alături de Messi. Este greu de crezut că o astfel de măsură ar avea succes, dar catalanii speră ca oferta lor să îl convingă pe fotbalist să renunțe la înțelegerea cu Real.

Alaba ar fi înlocuitorul ideal pentru Gerard Pique, un apărător cu experiență care să întărească defensiva roș-albaștrilor.

Kun Aguero este și el pe lista Barcelonei

Și Aguero este pe listă

Plecarea lui Luis Suarez a lăsat un mare gol în atacul Barcelonei. Nu doar că acesta se înțelegea de minune cu Messi, dar catalanilor le lipsește acum un veritabil număr 9. De altfel, Suarez este unul din principalele motive pentru care Atletico este lider detașat în La Liga.

Așa că șefii Barcelonei studiază varianta unui transfer important, prin care să aducă un plus și în ofensivă, dar să îl și mulțumească pe Messi. Kun Aguero pare să fie varianta perfectă. Argentinianul va rămâne liber de contract în vară și Manchester City încă nu a făcut o ofertă de prelungire. În plus este prieten bun cu Messi, iar acest argument ar putea cântări în decizia atacantului. Acesta nu ar zice nu unei întoarceri în La Liga, la zece ani după ce a plecat de la Atletico Madrid. Aguero este și pe lista Realului, ca opțiune la Benzema.

Acum nu vine nimeni

Chiar dacă aceste transferuri s-ar realiza, ele nu îl vor ajuta pe Ronald Koeman. Tehnicianul olandez a ratat primul obiectiv al sezonului, Supercupa Spaniei, iar în campionat și Liga Campionilor șansele de succes sunt mici. În plus olandezul nu este pe lista niciunuia dintre candidații la președenție. Mai mult, amânarea alegerilor l-a pus într-o situație dificilă. Antrenorulc eruse întăriri în ianuarie, pe Erik Garcia și Memphis Depay, dar sunt șanse puține să ajungă vreunul pe Camp Nou în această iarnă.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe