Prima mega-mutare pe piața transferurilor din Europa. David Alaba părăsește Bayern Munchen

Radu Bordei 19.01.2021, 12:00
Prima mega-mutare pe piața transferurilor din Europa. David Alaba părăsește Bayern Munchen

Prima mega-mutare pe piața transferurilor din Europa. Chiar dacă președintele Perez a anunțat că Realul nu va investi masiv în jucători, din cauza pandemiei, madrilenii pregătesc viitorul. Iar din vară se vor bucura de serviciile unuia din cei mai buni fundași din Europa. Iar asta fără să plătească niciun ban.

Ziariștii de la Marca anunță că galacticii au luat fața tuturor și au convins una din vedetele lui Bayern să lase campioana Europei și să vină să joace în La Liga.

Prima mega-mutare pe piața transferurilor din Europa

David Alaba a devenit unul din simbolurile celor de la Bayern, dar fanii îl vor mai vedea în tricoul bavarezilor doar până în vară. După 13 ani petrecuți la Munchen, fostalistul austriac a dorit să încerce și o altă provocare. Mai ales că fundașul de 28 de ani a câștigat tot ce se putea la Bayern și avea nevoie și de o altă motivație.

Cum avea avantajul că, din vară, rămânea liber de contract, Alaba putea cere un salariu pe măsură cluburilor interesate. S-a vorbit din start de interesul Realului și, din momentul în care madrilenii au intrat pe fir, atunci lucrurile au devenit clare. Chiar dacă și alte forțe ca Chelsea, Manchester United ori PSG erau interesate de serviciile lui

Sergio Ramos nu mai este dorit la Real Madrid

Înlocuitorul lui Sergio Ramos

Real Madrid i-a oferit 11 milioane salariu, iar Alaba a semnat pe 4 ani de zile. Zinedine Zidane se va alege cu un fundaș aflat în momentul de vârf al carierei. Iar antrenorul francez va avea în sfârșit perechea perfectă pentru campionul mondial, Varane. Mai ales dacă Sergio Ramos nu va mai fi la Madrid.

Căpitanul Realului rămâne și el liber de contract, iar la 34 de ani, madrilenii nu par convinși să îi mai plătească un salariu mare. În Alaba au deja un fotbalist capabil să intre direct în echipă, așa că pierderea lui Ramos nu va fi resimțită așa tare. Oricum austriacul paote juca și pe flancuri, așa că Zidane va avea mult mai multe soluții.

A cerut un salariu uriaș la Bayern

Bavarezii au încercat să îl convingă să rămână, dar Alaba a solicitat un salariu uriaș ca să continue. 20 de milioane de euro pe sezon a cerut fotbalistul, iar conducerea germanilor au întrerupt imediat negocierile. După 3 oferte respinse, cei de la Bayern s-au resemnat cu ideea că îl vor pierde gratis pe fotbalistul cotat la aproape 70 de milioane de euro.

Alaba va rămâne oricum în inimile fanilor lui Bayern. Austriacul a jucat 408 de meciuri pentru bavarezi, pentru care a marcat de 32 de goluri.

Urmăriți Playsport.ro și pe