FC Barcelona își întărește ofensiva cu un jucător revelație. Ce brazilian vine să rezolve probleme din atacul catalanilor

Bădulescu Silvian / 30.11.2021, 10:42
FC Barcelona își întărește ofensiva cu un jucător revelație. Ce brazilian vine să rezolve probleme din atacul catalanilor

FC Barcelona caută să-și rezolve probleme din ofensivă cu achiziționarea unui număr 9 veritabil. Ținta catalanilor pentru acest post pare a fi Arthur Cabral, atacantul de 23 de ani al celor de la FC Basel.

Barcelona, dispusă să plătească 15 milioane de euro

Singurul atacant disponibil din echipă este Luuk de Jong. Sergio Aguero va fi forțat să se retragă din cauza unei probleme la inimă, pe când Martin Braithwaite este accidentat. Vârful olandez de 31 de ani nu este însă pe placul lui Xavi Hernandez, iar Arthul Cabral este văzut ca o soluție care să vină și să rezolve problemele echipei în acest compartiment.

Pe lângă gruparea blaugrana, West Ham United este și ea interesată de serviciile atacantului brazilian. Conform ibericilor de la Sport, Barcelona este gata să plătească suma de 15 milioane de euro pentru a-și asigura serviciile atacantului. Această cifră este cea dorită de clubul elvețian FC Basel.

Totuși, ar putea exista un mic impediment, deoarece Basel dorește să primească suma întreagă într-o singură tranșă, pe când catalanii ar prefera să facă plata în trei tranșe egale. Mai mult, jucătorul trebuie să fie și el convins de proiectul Barcelonei.

Deco, fost jucător al echipei și actual scouter, conform sursei menționate, s-ar ocupa de acest lucru. El poartă discuții cu agentul jucătorului, Paulo Pitombeira, pentru a-l convinge să aleagă gruparea de pe „Camp Nou”.

25 de goluri în 26 de meciuri

FC Basel l-a adus pe Arthur Cabral în Europa de la Palmeiras, vechea și noua campioană a Americii de Sud, pentru suma de șase milioane de euro.

În Elveția, acesta s-a dezvoltat foarte mult ca joc și a devenit o mașinărie de goluri, dar și un atacant care se pune foarte bine în slujba echipei. În actuala stagiune, în 26 de partide disputate în tricoul celor de la FC Basel, brazilianul a marcat nu mai puțin de 25 de goluri și a livrat și opt pase decisive.

Cotidianul Sport i-a făcut o descriere acestuia.

Are o lovitură foarte bună de cap, poate finaliza cu ambele picioare, deși e dreptaci de bază. E un 9 modern, implacabil în careu și cu resurse tehnice care îi permit să fie combativ”.

FC Basel este pe locul secund în acest moment în Superliga din Elveția. Ei au acumulat 29 de puncte în 14 meciuri. Liderul Zurich are 31 de puncte, dar și o partidă în plus disputată. Campioana ultimilor patru ani din Elveția, Young Boys, ocupă doar locul patru.

Cel mai bun marcator al întrecerii interne este chiar Arthur Cabral, cu 14 reușite în tot atâtea meciuri disputate.