FC Barcelona, prima înfrângere în La Liga în 2022. Eșec neașteptat pentru catalani acasă, cu Cadiz

Octavian Vasilescu 19.04.2022, 09:00
FC Barcelona, prima înfrângere în La Liga în 2022. Eșec neașteptat pentru catalani acasă, cu Cadiz

FC Barcelona a pierdut surprinzător acasă în fața celor de la Cadiz, scor 0-1, în etapa cu numărul 32 din La Liga.

Lucas Perez (33 de ani) a înscris unicul gol al partidei de pe Camp Nou, în minutul 48. Catalanii au suferit astfel primul eșec în La Liga, în anul 2022.

FC Barcelona – Cadiz 0-1. Surpriză în La Liga

De asemenea, FC Barcelona a bifat un record negativ după acest rezultat. Catalanii au ajuns la două înfrângeri consecutive pe teren propriu, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2003.

Cadiz a evadat din subsolul clasamentului după acest meci. Micuța echipă din La Liga a ajuns la 31 de puncte și a urcat până pe locul 16. Mallorca a căzut acum sub linie roșie, cu 29 de puncte.

De asemenea, Cadiz a ajuns la patru meciuri consecutive fără eșec în fața Barcelonei! Catalanii n-au reușit să-i învingă de la ultima promovare în La Liga. Iată ce rezultate s-au înregistrat:

  • Cadiz – FC Barcelona 2-1 (decembrie 2020)
  • FC Barcelona – Cadiz 1-1 (februarie 2021)
  • Cadiz – FC Barcelona 0-0 (septembrie 2021)
  • FC Barcelona – Cadiz 0-1 (aprilie 2022)

Săptămâna trecută, FC Barcelona a fost învinsă de Eintracht Frankfurt în returul din sferturile UEFA Europa League, scor 3-2. Nemții s-au calificat în semifinale după acest succes uriaș obținut pe Camp Nou.

Real Madrid are acum 15 puncte avans

Cadiz a reușit să lămurească definitiv lupta pentru titlu din La Liga. Real Madrid are acum 15 puncte avans față de FC Barcelona, Sevilla și Atletico Madrid.

Până la eșecurile cu Eintracht Frankfurt și Cadiz, FC Barcelona avea o serie de 15 meciuri la rând fără înfrângere.

Betis era ultima echipă care reușise să câștige pe Camp Nou, în La Liga. Gruparea din Sevilla s-a impus pe 4 decembrie, scor 1-0, și i-a provocat lui Xavi Hernandez primul eșec din mandatul său la Barcelona.

Cât încasează Barcelona după eliminarea din Europa League

Mundo Deportivo anunță că UEFA îi va livra Barcelonei circa 60 de milioane de euro pentru parcursul european din acest sezon.

Catalanii aveau ca obiectiv să câștige trofeul Europa League, dar Eintracht Frankfurt a jucat la cel mai înalt nivel și a obținut un succes uriaș pe Camp Nou.

Câștigătoarea UEFA Europa League va încasa 20 de milioane de euro în acest sezon.

Urmăriți Playsport.ro și pe