Juventus, Inter și AC Milan se luptă pentru un titular de la FC Barcelona! De ce depinde mutarea

Olteanu Ștefan / 11.01.2022, 15:49

Memphis Depay (27 de ani) ar putea să o părăsească pe FC Barcelona în această iarnă, iar de serviciile sale se interesează trei cluburi de top din Italia: Juventus, Inter și AC Milan. Viitorul atacantului olandez este incert în acest moment, iar clubul de pe Camp Nou va lua o decizie în următoarele zile.

Memphis Depay ar putea pleca de la FC Barcelona după doar jumătate de sezon! Juventus, Inter și AC Milan îl doresc

Spaniolii de la Sport.es au dezvăluit în această dimineață că Memphis Depay, atacantul transferat gratis de FC Barcelona în vară, a intrat în vizorul italienilor de la Juventus, Inter și AC Milan.
Depay a fost adus în mandatul lui Ronald Koeman și atunci când a fost apt din punct de vedere fizic a fost titular incontestabil în atacul catalanilor.
Mai mult, reușitele sale au fost remarcabile și în această primă jumătate de sezon a fost unul dintre cei mai buni jucători din lotul echipei. În 16 meciuri jucate în La Liga, Depay a înscris 8 goluri și a oferit două pase decisive.

Cu toate acestea, Xavi nu este convins în totalitate de calitățile olandezului de 27 de ani. Tehnicianul l-a transferat deja pe Ferran Torres, care poate evolua și pe postul de atacant central, iar pentru fereastra de mercato din vară Juan Laporta lucrează deja intens la aducerea lui Erling Haaland.
În acest context, publicația Sport.es scrie că viitorul lui Depay la echipă este incert și ar putea fi folosit pentru obținerea unei sume importante de bani în această iarnă.

Viitorul lui Memphis Depay la Barca pare să fie plin de incertitudini. Performanța neașteptată a olandezului și sosirea lui Xavi pe banca echipei au stârnit interesul a trei echipe din Serie A. Inter, Milan și Juventus se gândesc la atacant, dacă în cele din urmă Barcelona va decide să îl scoată la vânzare”, notează sursa citată.

45.000.000 de euro este cota de piață a lui Depay.

Afacere de peste 300 de milioane de euro! Cât o costă pe FC Barcelona transferul lui Erling Haaland

Când nimeni nu se mai aștepta, presa din Spania a șocat și a anunțat un pact între Juan Laporta, președintele clubului FC Barcelona și Mino Raiola pentru transferul lui Erling Haaland.

Potrivit înțelegerii respective, dezvăluite de Mundo Deportivo, dacă FC Barcelona va reuși să strângă banii necesari pentru cumpărarea lui Haaland până la vară, catalanii vor avea prioritate în fața celorlalte cluburi.
Juan Laporta este încrezător că va putea vinde mai mulți fotbaliști din lotul lui Xavi și astfel va face rost de bani pentru transferul mult dorit.
De asemenea, presa iberică a anunțat că dorința fotbalistului are și ea un puternic impact în afacere. Erling Haaland își dorește să semneze cu FC Barcelona, pentru că la Real Madrid s-ar putea întâlni în atacul echipei și cu Mbappe.

După dezvăluirea informațiilor prezentate mai sus, presa internațională a oferit și toate cifrele afacerii. Potrivit L’Equipe, transferul lui Haaland va consta în următoarele.
Achitarea clauzei de reziliere de 75 de milioane de euro, la care vor fi adăugate 20 de milioane de euro drept comision pentru impresar, dar și alte 30 de milioane de euro pentru tatăl jucătorului, Alf-Inge Haaland.
De asemenea, Erling Haaland se va alege cu un contract fabulos. El ar urma să semneze o înțelegere valabilă pe 6 sezoane, cu un salariu de aproximativ 35 de milioane anual. Adică alte 210 milioane de euro.
În total, „afacerea Haaland” o va costa pe Barcelona nu mai puțin de 335 milioane de euro.

Haaland a dezvăluit care e următoarea sa destinație. Atacantul le-a mărturisit fanilor că în sezonul viitor va juca în Spania.