FC Barcelona strânge rândurile. Clubul din Catalunia va aborda o strategie diferită pentru a salva a doua parte a sezonului

Bădulescu Silvian / 11.12.2021, 14:35
FC Barcelona strânge rândurile. Clubul din Catalunia va aborda o strategie diferită pentru a salva a doua parte a sezonului

FC Barcelona are un sezon de coșmar. Aceștia se află doar pe locul șapte în La Liga, iar în UEFA Champions League, catalanii au terminat pe locul trei în grupă și au ajuns în Europa League.

FC Barcelona strânge rândurile

Vizibil într-o reconstrucție, echipa încearcă să salveze tot ceea ce se mai poate salva în acest sezon. Astfel, noul obiectiv pentru această ediție de campionat ester terminarea pe unul dintre primele patru poziții, pentru a-și asigura prezența în sezonul viitor de UEFA Champions League, conform Sport.

De asemenea, pentru a realiza ce și-au propus în a doua parte a campionatului, conducătorii Barcelonei încearcă să aducă doi jucători care să întărească ofensiva echipei. Ferran Torres, winger-ul celor de la Manchester City, precum și Edinson Cavani, atacantul de 34 de ani de la Manchester United.

Fotbalistul spaniol și-ar fi dat deja acordul pentru a veni de „Camp Nou” din Anglia. Rămâne ca cele două cluburi să ajungă la un numitor comun în ceea ce privește suma de transfer. În ceea ce-l privește pe Cavani, lucrurile pot fi mai simple, întrucât uruguayanul nu prinde prea multe minute pe „Old Trafford”.

Totuși, pentru a-i înregistra pe cei doi conform plafonului salarial din La Liga de 70%, catalanii trebuie să renunțe la Philippe Coutinho și Samuel Umtiti, doi jucători care au salarii mari, dar care nu sunt oameni de bază în angrenajul echipei conduse de Xavi.

Se amână revenirea lui Ansu Fati

O nouă lovitură pentru trupa din Catalunia o reprezintă și situația tânărului Ansu Fati. Văzut drept urmașul lui Lionel Messi la echipă, după plecarea argentinianului la PSG, acesta este încă accidentat. Deși ar fi trebuit să revină din accidentare în jur de 18 decembrie, acesta va fi apt de-abia din luna ianuarie.

Conform AS, staff-ul medical al Barcelonei nu dorește să riște în cazul puștiului de 19 ani al echipei și nu va grăbi recuperarea acestuia, ținând cont că el a stat aproape un an pe tușă din cauza problemelor medicale.

Ansu Fati s-a accidentat în timpul partidei jucate pe 6 noiembrie, contra celor de la Celta Vigo. El revenise după o accidentare care l-a ținut mai multe luni departe de gazon și care l-a făcut să rateze EURO 2020. Conform aceleiași surse, el va fi folosit doar câteva minute în primul meci din 2022 al Barcelonei, ce este programat la data de 2 ianuarie.

În această stagiune, el a bifat opt partide, timp în care a marcat patru goluri și a oferit o pasă decisivă. Transfermarkt îl evaluează pe acesta la 60 de milioane de euro, în scădere față de 2020, când cota sa era de 80 de milioane de euro.