FC Porto, primul succes din 2023. Fosta echipă a lui Cristi Săpunaru a cucerit, în premieră, un trofeu intern

Bădulescu Silvian 29.01.2023, 12:21
FC Porto, primul succes din 2023. Fosta echipă a lui Cristi Săpunaru a cucerit, în premieră, un trofeu intern

FC Porto a început anul 2023 cu dreptul. Echipa antrenată de Sergio Conceicao a cucerit, în premieră, Cupa Ligii Portugaliei. În finală, fosta echipă a lui Cristi Săpunaru s-a impus cu scorul de 2-0 în fața celor de la Sporting Lisabona.

FC Porto a cucerit, în premieră, Cupa Ligii Portugaliei

FC Porto este unul dintre „Cei trei mari ai Portugaliei”. Totuși, până în 2023, formația la care a evoluat și Cristi Săpunaru nu mai cucerise niciodată Cupa Ligii Portugaliei.

Competiția a luat naștere în 2007. A fost câștigată, până acum, de Benfica (7 trofee), Sporting Lisabona (4 trofee), Braga (2 trofee), Vitoria de Setubal și Moreirense, ambele cu câte un trofeu.

FC Porto, însă, a spart această barieră și și-a trecut în palmares singurul trofeu intern care îi lipsea.

Finala cu Sporting Lisabona s-a jucat pe stadionul „Dr. Magalhaes Pessoa”. FC Porto s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate de Eustaquio (minutul 10) și Marcano (minutul 86).

Formația la care evoluează Pepe, fostul star de la Real Madrid, a mai jucat, în trecut, de patru ori finala Cupei Ligii Portugaliei (2010, 2013, 2019, 2020). De fiecare dată, însă, Benfica, Braga (de două ori) și Sporting au învins și și-au adjudecat trofeul.

Echipa este, în acest moment, pe locul 3 în prima ligă a Portugaliei, cu 39 de puncte în 17 meciuri, la opt lungimi de Benfica. Pe locul secund se află surpriza Braga.

Totuși, FC Porto mai are șansa unui trofeu: Cupa Portugaliei. Echipa se află în sferturile de finală și va întâlni pe Academico Viseu.

Pepe, tentat să mai joace până în 2025

Pepe (39 de ani) a fost unul dintre cei mai constanți fundași din decada 2011-2020. La aproape 40 de ani, însă, portughezul nu renunță.

Din postura de titular și schimbat în minutul 90+4 în finală, a cucerit un nou trofeu FC Porto. A ajuns, în total, la 13 distincții colective cu al doilea cel mai titrat club al Portugaliei . Totuși, deși aproape schimbă prefixul, acesta dorește să mai evolueze până în 2025.

Pepe a fost om de bază în succesul celor de la FC Porto în Cupa Ligii Portugaliei

În ciuda faptului că îi expiră contractul la vară, conform Diario AS, FC Porto este dispusă să-i ofere o prelungire de contract lui Pepe. Acesta s-ar întinde până la finalul sezonului 2024-2025. Atunci, fundașul ar urma să aibă 42 de ani.

Mai mult, este la fel de ambițios să continue și la naționala Portugaliei. Imediat după turneul din Qatar, Pepe nu și-a anunțat retragerea. Astfel, cel mai probabil, va fi un om esențial în angrenajul echipei naționale în calificările pentru EURO 2024.

Pepe s-a întors la Porto în 2019 și se află la al doilea „mandat” aici. Primul a avut loc între 2004-2007.

Totuși, perioada de aur a cunoscut-o la Real Madrid. Cu „galacticii” a cucerit 14 trofee, printre care și trei Ligi ale Campionilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe