FC U Craiova, out de pe „Ion Oblemenco”. Ce le-au transmis autoritățile oltenilor

Bădulescu Silvian / 15.10.2021, 21:30
FC U Craiova, out de pe „Ion Oblemenco”. Ce le-au transmis autoritățile oltenilor

FC U Craiova va fi nevoită să joace pe alt stadion meciul cu Sepsi din optimile de finală ale Cupei României. Aceștia au primit o înștiințare din partea autorităților locale, potrivit căreia noul gazon nu ar face față unui număr atât de ridicat de meciuri.

În a doua jumătatea a lunii octombie, arena din Bănie găzduiește trei meciuri din Liga I, două ale celor de la CS Universitatea Craiova și unul al formației patronate de Adrian Mititelu.

Meciul din Cupă nu se va juca în Banie

Președintele celor de la FCU, Marcel Pușcaș, a făcut toate demersurile în vederea disputării meciului pe alt stadion. Soluția găsită este stadionul din Drobeta Turnu Severin. Aici, echipa lui Mititelu a evoluat și în ligile inferioare.

„Am primit notificarea, știm că nu suntem lăsați să jucam la Craiova meciul de Cupă cu Sepsi, pentru protejarea gazonului. Vom pleca să disputăm partida la Turnu Severin. Am trimis deja adresă la FRF în acest sens. Țin să menționez suporterilor noștri că interdicția este doar pentru meciul din Cupă, cu Sepsi. Celălalte partide, din campionat, le vom juca pe stadionul Ion Oblemenco, din Craiova” au fost cuvintele lui Marcel Pușcaș.

FC U Craiova nu are dreptul să folosească denumirea de „Ion Oblemenco” la meciurile jucate pe teren propriu. CSU a obținut în exclusivitatea aceste drepturi. La restul evenimentelor, denumirea oficială este „Complex Sportiv Craiova”

Gazon nou pe stadionul din Bănie

Noua iarbă de pe „Oblemenco” are aproape 4 centimetri grosime, cu unul mai mult decât precedentul. Astfel, odată „prins”, îi conferă acestuia și o rezistență mai bună la solicitările la care este supus, respectiv la mișcările jucătorilor, precum și a sprinturilor acestora sau a tackling-urilor.

În anunțul Primăriei, cea care a suportat toate costurile lucrării, noul „covor” este hibrid pe supfrafața de joc și sintetic pe zonele laterale.

„Am văzut la Chelsea și voiam și noi!”

Mititelu jr. povestește despre situația legată de tricourile Craiovei.

„Am văzut la Chelsea. Îmi aduc aminte de finala disputată de Chelsea cu Manchester United (n.r. finala UEFA Champions League, sezonul 2007-2008) având un echipament albastru cu gulere albe, o inovație pentru vremea aceea. Noi aveam contract cu Adidas, am cerut să ni se facă și nouă un rând de echipamente cu guler pentru sezonul 2009-2010. Ni s-a spus că Chelsea are exclusivitate. Am cerut o comandă separată de gulere și, printr-o firmă din Craiova, am cusut gulerele la tricou doar pentru a prelua ce aveau cei de la Chelsea. Nouă ni s-a părut că dadea foarte bine pe tricouri”.