FCSB a mai renunțat la un jucător de perspectivă! Merge în Liga 2 să lupte pentru promovare

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.07.2021, 20:39
FCSB a mai renunțat la un jucător de perspectivă! Merge în Liga 2 să lupte pentru promovare

FCSB a mai renunțat la un jucător de perspectivă. Continuă seria plecărilor de la echipa lui Gigi Becali înaintea noului sezon. Roș-albaștrii au cedat sub formă de împrumut la mai mulți tineri jucători, printre care se numără Andrei Istrate, Ștefan Cană sau Robert Ion.

FCSB a mai renunțat la un jucător de perspectivă! Merge în Liga 2 să lupte pentru promovare

Ultimul nume de pe această listă este cel al lui Alexandru Pantea. Tânărul fundaș de numai 17 ani va merge sub formă de împrumut la FC Hermannstadt. Clubul din Sibiu a anunțat oficial mutarea, precizând că jucătorul se află deja în cantonamentul echipei preluate în această vară de fostul rapidist Marius Măldărășanu.

Alexandru Pantea este un fundaș lateral în vârstă de 17 ani, care a venit la A.F.C.Hermannstadt sub formă de împrumut de la F.C.S.B.. Acesta evoluează pe partea stângă a terenului, dar are un joc la fel de bun pe ambele picioare și poate acoperi astfel și partea dreaptă a defensivei.

Alex a evoluat până acum la F.C.S.B., unde a bifat 11 prezențe în ultimele două sezoane, inclusiv 21 de minute într-un meci din preliminariile Europa League. Tânărul fundaș este internațional România U19 și este cotat la suma de 150.000 de euro pe siteurile de specialitate”, a transmis FC Hermannstadt pe site-ul oficial.

Alexandru Pantea a impresionat în meciurile jucate pentru prima echipă a FCSB-ului

Fundașul stânga de 17 ani a debutat pentru prima echipa a FCSB-ului în iunie 2020. El a fost folosit de antrenorul de la acea vreme al echipei roș-albastre Bogdan Argeș Vintilă într-un meci împotriva celor de la Gaz Metan în Liga 1. La acea vreme avea numai 16 ani și a impresionat prin maturitatea pe care a arătat-o în teren la acel meci.

Fostul internațional român Ilie Dumitrescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Pantea după acel meci. El a spus că i-a plăcut modul în care acesta s-a prezentat având în vedere vârsta foarte fragedă.

La 16 ani, să joci la nivelul ăsta, chiar e o performanță. Mie mi-a plăcut cum a jucat copilul ăsta”, a spus atunci Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

După acel meci, Pantea s-a arătat extrem de entuziasmat de faptul că a debutat pentru FCSB în Liga 1. El a spus că se simte pregătit de meciul ce urma în Cupa României împotriva lui Dinamo.

Sunt foarte fericit. La meciul cu Craiova am fost copil de mingi, acum am jucat titular. Am trecut în clasa a 11-a, am 16 ani și 8 luni. Sunt pregătit să joc cu Dinamo”, a declarat Alexandru Pantea.

Și într-adevăr s-a dovedit că a fost cu adevărat pregătit. Pantea a făcut un meci extrem de solid în fața celor de la Dinamo. Iar FCSB a câștigat pe terenul rivalilor cu scorul de 3-0 în manșa tur a semifinalelor Cupei României. Echipa roș-albastră s-a impus și în retur cu 1-0 și s-a calificat în finala competiției.