FCSB amenință că nu mai evoluează în Liga I, dacă va mai fi arbitrată de un „central” FIFA

Gabriel Peneș / 16.02.2021, 21:04
FCSB amenință că nu mai evoluează în Liga I, dacă va mai fi arbitrată de un „central” FIFA

Gigi Becali „tună și fulgeră” împotriva arbitrajului din campionat. FCSB amenință că nu mai evoluează în Liga I, dacă va mai fi arbitrată de un „central” FIFA. Mai precis, de unul dintre purtătorii ecusonului federației internaționale. Supărat după înfrângerea de la Hermannstadt, patronul roș-albaștrilor a mai adăugat și un alt nume pe „lista neagră”.

FCSB amenință că nu mai evoluează în Liga I, dacă va mai fi arbitrată de un „central” FIFA

Înfrângerea de la Sibiu, în fața celor de la Hermannstadt, l-a făcut pe Gigi Becali „să vadă roșu” în fața ochilor. De fapt, negru. FCSB amenință că nu mai evoluează în Liga I. Asta, în cazul în care va mai fi arbitrată de un „central” FIFA. Patronul roș-albaștrilor susține că nu vrea ca echipa lui să fie arbitrată de Istvan Kovacs. Becali îl acuză că greșește intenționat împotriva echipei sale.

În derby-ul din decembrie, CFR Cluj – FCSB, Kovacs nu a văzut un henț făcut de Camora, în minutul 2. În schimb, în minutul 34 a acordat penalty pentru clujeni, la un duel în careu între Miron și Vojtus. Pe „lista neagră” a lui Becali a intrat și arbitrul Cătălin Popa. Acesta a acordat penalty pentru Hermannstadt la o intervenție a portarului Andrei Vlad asupra unui atacant sibian. Lovitura de la 11 m a fost transformată, acela fiind și unicul gol al partidei.

„Nu cred că Burleanu e implicat în treaba asta. Dacă era ceva de sus, se valida golul lui CFR Cluj cu FC Voluntari. Nu e ordin de sus. La Kovacs e o prietenie veche care s-a reactivat. Nu se poate să fie asemenea arbitraje”, a declarat Becali conform GSP.ro.

FCSB amenință că nu mai evoluează în Liga I, dacă va mai fi arbitrată de un „central” FIFA
FCSB amenință că nu mai evoluează în Liga I, dacă va mai fi arbitrată de un „central” FIFA. Istvan Kovacs este cel vizat de patronul Gigi Becali/Sursa foto: telekomsport.ro

”Dacă îi mai avem pe ei la meciuri, ieșim de pe teren”

Becali spune că FCSB va cere Federației Române de Fotbal să nu-i mai delege pe cei doi la meciurile roș-albaștrilor. În caz contrar, finanțatorul amenință că va scoate echipa de pe teren.

Facem hârtie la FRF: «Dacă ni-l mai dați pe Kovacs, ieșim de pe teren!». Ieșim chiar dacă pierdem cu 3-0. Oricum nu câștigăm cu ei, e prea mare hoție. Facem hârtie să nu mai fim arbitrați de Popa sau de Kovacs,  Dacă îi mai avem pe ei la meciuri, ieșim pe teren! Și facem hârtie la FIFA și spunem «Noi am cerut să nu mai fim arbitrați de Popa sau Kovacs că e prea mare hoția! Dar tot ei ne-au arbitrat». Tragem un semnal de alarmă”, a declarat Gigi Becali pentru GSP.ro.

Delegările cavalerilor fluierului sunt făcute de Comisia Centrală de Arbitri, subordonată FRF. Din 2014, șeful Comisiei este grecul Kyros Vassaras (54 de ani). Vassaras a fost arbitru internațional până la vârsta de 41 de ani. El re în palmares o semifinală de Liga Campionilor, una de Europa League, și câte o prezență la Campionatul Mondial, Jocurile Olimpice și Campionatul European.