FCSB l-ar fi pierdut pe ultima sută de metri. Cum a ajuns Andres Dumitrescu la Slavia Praga pe 1 milion de euro

Cristian Stan 05.09.2023, 21:06
FCSB l-ar fi pierdut pe ultima sută de metri. Cum a ajuns Andres Dumitrescu la Slavia Praga pe 1 milion de euro

Andres Dumitrescu (22 ani) s-a transferat de la Sepsi la Slavia Praga pentru 1 milion de euro.

FCSB a fost foarte aproape de semnătura fundașului, însă l-a pierdut în ultimele ore de mercato.

Fotbalistul putea rămâne în Superliga

Andres Dumitrescu a fost unul dintre cei mai valoroși jucători ai celor de la Sepsi din această campanie europeană, una în care formația covăseană a ratat la ”mustață” prezența în grupele Conference League.

În ciuda faptului că nu a reușit să treacă de formația norvegiană Bodo Glimt și să câștige, așadar, o sumă de bani ce i-ar fi acoperit o mare parte din bugetul pe acest sezon, Sepsi s-a ales, totuși, cu un milion de euro din partea vicecampioanei Cehiei.

La puțin timp după ce mutarea s-a perfectat, presa din Cehia aruncă bomba. FCSB a fost foarte aproape să-i aducă concurență serioasă lui Risto Radunovici, însă totul a picat din cauza agentului, cel care a cerut un comision mult prea mare. Situația a fost diferită în momentul negocierilor cu Slavia, motiv pentru care Dumitrescu va evolua în următoarele 4 sezoane în capitala Cehiei.

FCSB s-a reprofilat

Liderul din Superliga a ratat mutarea lui Dumitrescu, însă s-a mișcat rapid pe piață. Formația finanțată de Gigi Becali l-a adus pe Cristi Ganea, fostul jucător al celor de la Panathinaikos, un transfer anunțat în exclusivitate de Playsport. Fotbalistul a semnat pe două sezone cu gruparea roș-albastră.

Cristi Ganea este un fotbalist lansat de Academia Hagi. Ganea a evoluat pentru Viitorul, actuala Farul, în perioadele 2015 – 2018, respectiv 2020, timp în care a fost un fotbalist important în angrenajul trupei lui Gică Hagi. Ganea a avut viaţă grea în ultimii doi ani la Panathinaikos. Acesta a bifat doar zece prezenţe în toate competiţiile, contabilizând un total de 370 de minute pe teren.

Potrivit jurnaliştilor eleni, experimentatul fundaş lateral a acceptat bucuros oferta venită de la vicecampioana României, din dorinţa de a reintra în circuitul echipei naţionale.

”Ganea a avut probleme cu COVID-ul în ultimul sezon, iar în acest an nu a mai făcut parte din planurile lui Panathinaikos. Astfel, contractul său a fost reziliat, iar Ganea va continua în țara natală pentru că își dorește să lupte pentru revenirea la echipa națională a României”, a notat publicaţia Trifilara.

Urmăriți Playsport.ro și pe