FCSB, o echipă europeană sadea! | Opinie de Sorin Chiriac

Sorin Chiriac 05.10.2022, 13:40
FCSB, o echipă europeană sadea! | Opinie de Sorin Chiriac

FCSB intră în rândul marilor cluburi europene. Așa cum ”granzii” Europei tratează Europa League și Conference League ca pe niște competiții de mâna a doua și a treia, echipa lui Becali desconsideră a 3-a competiție europeană intercluburi. La ordinul patronului, șapte dintre titularii lui Dică nu vor face deplasarea în Danemarca. Am mai văzut asta la Man United, la Barca sau AC Milan, atunci când au ratat Champions League.

”Greii”, menajați pentru duelul istoric de duminică, cu Petrolul

Florinel Coman, Andrea Compagno, Andrei Cordea, Malcom Edjouma , Joonas Tamm, Risto Radunovic și Darius Olaru sunt fotbaliștii lăsați acasă de Nick. După infernala dispută cu FC Argeș, acești mari campioni se vor odihni pentru duelul istoric de duminică, atunci când vor înfrunta Petrolul Ploiești. Pe de o parte, îi înțelegi pe cei de la FCSB. Dacă te uiți în clasament, joacă locul 7 cu locul 13, ecuație în care locul cu ghinion e ocupat de ei. ”Lupii” lui Tamaș au început bine sezonul și nu se vor preda ușor pe Arena Națională.

Mergând mai departe, dacă FCSB nu câștigă la foc automat următoarele 4-5 meciuri, calificarea în playoff devine un obiectiv la fel de realist cum este calificarea în primăvara europeană. Și totuși, de miercuri până duminică sunt 4 zile pline, deci nici măcar placa ”jucăm din 3 în 3 zile” nu mai funcționează. Ca să nu mai spun că băieții ăia de la marile cluburi europene, fără ghilimele de data asta, chiar joacă din 3 în 3 zile. ”Da, dar noi, românii…”. Frână! Până și argumentul ăsta e fâsâit! Din cei 7 viteji lăsați acasă pentru a se pregăti de lupta cu nou-promovata din Ploiești, doar 3 sunt români. Doar mentalitatea lor e românescă…

În bătaie de joc prin Europa

Și atunci, de ce dacă ai așteptat 5 ani să te califici din nou în grupele europene, îți bați joc și desconsideri competiția? De ce le-ai vândut gogoși suporterilor, că ai reușit o calificare istorică pentru club, pentru România, iar acum joci cu garnitura a doua? De ce nu ai mimat măcar interesul, să îi iei pe băieții ăștia să viziteze Danemarca și i-ai lăsat acasă? Da, am înțeles comparația cu marile cluburi europene, care fac la fel. Doar că asta nu e bună nici de glumă! Știm de fapt cu toții. Domnul Gigi s-a văzut cu sacii în căruță, cu milioanele în cont adică, iar acum face ce a făcut dintotdeauna, adică fix ce-l taie capul.

Iar când cei care execută ordinele nu știu să spună decât ”da, patroane”, totul e mult mai simplu. Unuia dintre ei chiar îi convine situația, pentru că e conștient că dacă nu ridică repede, dar repede, echipa în clasamentul Superligii, pleacă iar cu coada-ntre picioare de la echipă. Celălalt, deținătorul argumentelor imbatabile în social media, va ieși să ne spună că jucătorii folosiți cu Silkeborg sunt la nivelul celor ce vor juca duminică în campionat. Iar dacă te uiți pe nume, e greu să îl contrazici. Probabil că diseară vor juca Miculescu, pe care s-a plătit 1,7 milioane de euro, Radaslavescu, ce a costat alte 700 de mii, ”perla” ciobită Popescu, Oaidă, Dulca sau Boboc, fotbaliști buni. Dar nu atât de buni cât să joace titulari în meciurile care contează acum pentru FCSB.

Pariul meu: FCSB, în playout!

Într-o analiză a lotului, gsp scrie azi că vor lipsi în Danemarca jucători ce au marcat 80% din golurile echipei în acest sezon. Pe lângă cei 7 magnifici, vor mai absenta Omrani, care nu e le lista FIFA, și alți 4 jucători accidentați. Și totuși, echipa pe care o va alinia FCSB diseară nu va arăta rău, cel puțin pe hârtie. Doar că, la cât de prost joacă titularii, suporterii nu își pot face mari iluzii în privința garniturii secunde.

Se consolează cu faptul că își vor reveni în Superligă. Că vor începe să câștige meci după meci, vor urca în clasament, vor prinde playoff-ul și se vor bate la titlu din nou, așa cum încearcă să îi liniștească PR-ul clubului, pe Facebook. Le dau o veste proastă: FCSB nu va prinde playoff-ul în acest sezon! Ăsta este pariul meu! Nu pentru că nu vreau eu, ci pentru că, pe lângă faptul că echipa nu joacă nimic, nu văd nicio speranță. Dică pare depășit, iar dacă va pleca, e greu de crezut că Becali va convinge un antrenor adevărat să preia echipa.

Da, e aproape incredibil, dar e adevărat: nu e suficient la fotbal să ai cel mai bun lot, cei mai buni jucători, ca să câștigi meciuri! Știu, sunt hater FCSB, le vreau rău… Deloc! Este doar ceea ce cred și fac pariu cu oricine vrea că FCSB va juca în playout în acest sezon. Iar asta ar fi un dezastru pentru fenomen!

Urmăriți Playsport.ro și pe