FCSB și-a găsit stadion și nu mai merge la Târgoviște! Roș-albaștrii nu renunță nici la Ghencea

Alex Matei 04.06.2023, 20:02
FCSB și-a găsit stadion și nu mai merge la Târgoviște! Roș-albaștrii nu renunță nici la Ghencea

FCSB va fi din nou nevoită să plece de pe Arena Națională, din cauza unor concerte care se vor derula la interval de 10 zile, pe 16 și 26 iulie.

Cel mai mare stadion al țării a fost deja rezervat în perioada 15 iulie – 14 august, astfel că roș-albaștrii au fost nevoiți să caute alte soluții pentru a-și disputa meciurile de pe teren propriu.

FCSB va evolua pe Stadionul Arcul de Triumf

Gigi Becali (64 de ani) a anunțat că FCSB se va muta la Târgoviște, pe stadionul recent renovat, inaugurat de Chindia la meciul cu Voluntari, ultimul din sezonul trecut, în urma căruia dâmbovițenii au retrogradat.

Oficialii celor de la FCSB au preferat această arenă din câteva motive. În primul rând, distanța de la București la Târgoviște este de doar 80 de km și se poate parcurge lejer cu autocarul. Apoi, Chindia are aceleași culori ca și FCSB-ul, roșu și albastru, plus că în Târgoviște sunt mulți fani de-ai echipei patronate de către milionarul din Pipera.

Însă, nu stadionul din Târgoviște ar fi prima variantă a celor de la FCSB. Oficialii roș-albaștrilor se pare că au primit asigurări că vor putea evolua pe Stadionul Arcul de Triumf.

În acest moment, noua arenă de lângă Arcul de Triumf nu îndeplinește condițiile pentru a fi implementat sistemul VAR, dar administratorul stadionului, Ministerul Sportului, a promis că totul se va rezolva până la startul viitorului sezon din Superliga, susține Gsp.ro.

FCSB continuă dermersurile pentru a juca pe Ghencea

Arena Națională se va ”debloca” tocmai pe 14 august, interval de timp în care se vor fi disputat 5 etape din noul sezon al Superligii.

În aceste condiții, FCSB ar putea disputa două sau chiar trei partide pe teren propriu. În plus, dacă se va califica în turul 3 din Conference League, cele două manșe vor fi programate pe 10 și 17 august, iar dacă returul va fi acasă, atunci se va putea intra pe Arena Națională. Dacă nu, se va juca tot pe Arcul de Triumf.

Cele două jocuri din turul doi preliminar vor avea loc mai devreme pe 27 iulie și 3 august 2023, dar FCSB nu se va baza pe fani la meciul de acasă după ce s-a întâmplat în tribune la meciul cu West Ham, ultimul acasă din faza grupelor Conference League din 2022-2023.

Dincolo de aceste discuții, cei de la FCSB nu au renunțat nici la ideea de a reveni în Ghencea, astfel că vor continua și demersurile cu cei de la MApN.

Însă, momentan, oficialii vicecampioanei României au înștiințat Liga Profesionistă de Fotbal că în perioada în care Arena Națională va fi închisă, stadioanele Arcul de Triumf și cel din Târgoviște vor reprezenta principalele opțiuni pentru a găzdui meciurile de pe teren propriu.

Urmăriți Playsport.ro și pe