FCSB și Basel se bat cu CFR Cluj pentru Florin Niță. Ce au aflat jurnaliștii din Cehia

Robert Zanfir / 27.06.2022, 21:18
FCSB și Basel se bat cu CFR Cluj pentru Florin Niță. Ce au aflat jurnaliștii din Cehia

Curtat de CFR Cluj după anunțul că va pleca de la Sparta Praga, Florin Niță (34 de ani) ar fi intrat pe lista celor de la FCSB. Totuși, jurnaliștii elvețieni anunță că portarul naționalei României este dorit și de fosta campioană a Elveției, FC Basel.

Să fie Florin Niță cireașa de pe tort de care vorbea Dan Petrescu, la finalul cantonamentului din această vară? Antrenorul s-a declarat mulțumit de achiziții, dar nu a ascuns că așteaptă marea lovitură. Portarul naționalei este pe cale să rupă contractul cu Sparta Praga, după un sezon în care s-a considerat nedreptățit. Niță a recunoscut în mai multe rânduri că ar reveni în România. A impresionat și la națională, unde a parat fabulos în meciul cu Finlanda.

FCSB și Basel se bat cu CFR Cluj pentru Florin Niță

Florin Niță mai are un an de contract cu Sparta Praga. A jucat însă puțin în sezonul trecut și vrea să plece. Pe fir a intrat CFR Cluj, dar ardelenii ar putea avea parte de concurență serioasă.

Cehii de la Idnes anunță că portarul naționalei României este dorit și de FCSB, dar și de fosta campioană a Elveției, FC Basel. Niță a ajuns la Praga chiar de la FCSB, iar transferul s-a efectuat chiar împotriva voinței sale.

  • 129 de goluri în 110 meciuri a primit Florin Niță la Sparta Praga. Portarul român a avut și 41 de partide fără gol primit.

Bogdan Apostu: Florin Niță nu va ajunge la o echipă medie!

Bogdan Apostu a vorbit despre destinația lui Niță. Impresarul spune că forma dovedită la națională, dar și salariul ar fi un impediment pentru echipele modeste. Florin Niță câștigă 350 de mii de euro pe sezon la Sparta Praga.

„Următorul transfer important va fi cel al lui Florin Niță. Cu siguranță va pleca de la Sparta Praga și va face obiectul unui transfer important. Rămâne să vedem unde, există discuții pe mai multe planuri. În cel mai scurt timp, Florin va lua o decizie. El poate să apere la orice echipă, e o strategie, viziunea clubului. A demonstrat peste tot că poate și sunt sigur că va apăra la o echipă de nivelul lui.

Florin nu poate ajunge la o echipă normală, medie, din două considerente: este titularul echipei naționale și, doi, din rațiuni financiare, are un salariu pe care nicio echipă medie nu i-l poate suporta. Nu vorbim de Italia, da? Dar dintre ţările din jurul nostru o echipă medie nu-i poate asigura salariul de la Sparta.

Nu doar CFR Cluj m-a întrebat de Niţă. Sunt multe echipe care l-ar dori pe Niţă. Oricum, va fi o echipă importantă! Va evolua constant de acum încolo. Sunt discuții concrete, avansate”, a afirmat Apostu la Digi Sport.

Eu am auzit că ar avea o variantă și din Austria. Cred că ar fi o soluție mult mai bună pentru Niță decât să vină în România. Ar fi o veste bună și pentru cei de la FCSB, Vlad și Târnovanu. Automat ar trece pe bancă,
Helmut Duckadam