Federația cehă îi fură recordul lui Ronaldo! Au mai descoperit niște goluri marcate de legenda Josef Bican

Radu Bordei 23.01.2021, 13:03
Federația cehă îi fură recordul lui Ronaldo! Au mai descoperit niște goluri marcate de legenda Josef Bican

Federația cehă îi fură recordul lui Ronaldo! Portughezul tocmai ce se bucurase de o performață extraordinară. Portughezul devenise cel mai bun marcator oficial din istoria fotbalului. Cristiano a ajuns la 760 de goluri înscrise în toată cariera lui și depășise cifra istorică stabilită de legendarul Bican. Fotbalistul care a jucat pentru Cehoslovacia, dar și pentru Austria, în anii 30, avea 759 de reușite.

Ei bine, după ce Ronaldo a marcat cu Napoli și a contribuit decisiv la primul trofeu al lui Andrea Pirlo la Juventus, Federația din Cehia a venit cu o veste proastă. Conform acestora, Ronaldo ar mai avea de amrcat încă 62 de goluri, ca să îl depășească pe Bican.

Federația cehă îi fură recordul lui Ronaldo! Au descoperit un sezon „lipsă” din cariera lui Josef Bican

Federația din Cehia a menționat pe rețelele de socializare că Ronaldo mai are de muncit dacă vrea să fie numit cel mai mare marcator din istorie. Asta pentru că, după ce au verificat din nou toate statiscile, cehii ar fi descoperit, convenabil, un sezon care nu fusese consemnat până atunci.

Conform acestora, Bican a jucat în 1952 în diviza secundă din Cehia, la Hradec Kralove. Așa că federația ar fi efectuat investigații aprofundate și a descoperit că fostul mare atacant ar fi marcat 53 de goluri în 26 de partide, o medie de două reușite pe partidă. Asta l-ar plasa la 821 goluri în meciuri oficiale, cu 61 peste recordul lui Ronaldo. Portughezul ar mai avea de marcat încă 62 de goluri să devină cel mai bun golgheter din istorie.

Josef Bican rămâne, deocamdată, cel mai bun marcator din istorie

Fanii nu îi cred pe cehi

„Este o descoperire convenabilă” au menționat iubitorii fotbalului, după ce a apărut mesajul cehilor. Nimeni nu crede că aceste cifre sunt adevărate și este doar o măsură publicitară. Totuși, nu ar fi cu totul imposibil. Bican era cunoscut pentru ușurința cu care marca. La Slavia Praga a marcat de 534 de ori în doar 273 partide. În 1934 a ajuns cu Austria îns emifinala Campionatului Mondial. Așa că nici revendicările Federației Cehe nu sunt total deplasate.

Acest clasament, al celui mai bun amrcator din istorie, este o controversă pentru statisticieni. De aceea FIFA nici nu ține un clasament oficial. Legendele braziliene Pele și Romario, au peste 1000 de goluri marcate, dar asta și în partide de amatori sau ăn amicale neconsemnate.

Asta nu înseamnă că recordul lui Ronaldo nu este unul impresionant, mai ales că este într-o perioadă în care chiar pot fi contabilizate toate golurile. Iar fanii sunt siguri că portughezul va reuși să depășească și noul record al lui Bican. 62 de goluri nu sună mult pentru ambițiosul Cristiano.

Leo Messi nu este nici el departe, argentinianul are 715 goluri în toată cariera. Și este și mai tânăr decât portughezul. Totuși argentinianul pare să prefere să joace mai retras în ultimii ani și nici nu mai înscrie cu regularitatea cu care o face Ronaldo.

Urmăriți Playsport.ro și pe