Femeile din România, puse la zid de un fotbalist african din Superligă: „Se uită la alții chiar dacă au o relație”

George Drafta 08.02.2023, 00:04
Femeile din România, puse la zid de un fotbalist african din Superligă: „Se uită la alții chiar dacă au o relație”

Felix Mathaus s-a obişnuit cu fotbalul românesc şi cu problemele lui financiare.

Ajuns la Petrolul după ce a evoluat în sezonul trecut pentru Gaz Metan Mediaş, fundaşul din Capul Verde se trezeşte din nou cu întârzieri salariale şi la echipa prahoveană. Iar prestaţiile sale şi ale coechipierilor săi au de suferit din acest motiv.

Ultimul rezultat este de-a dreptul ruşinos pentru ploieşteni: înfrângere cu 5-0 pe terenul celor de la FC Botoşani. Fotbalistul de 28 de ani speră ca problemele să nu se agraveze, altfel este convins că soarta lupilor va fi identică celei de care au avut parte medieşenii în primăvara anului trecut.

Fotbalistul a rămas până la finalul sezonului trecut la gruparea din Mediaş, în ciuda problemelor financiare
Fotbalistul a rămas până la finalul sezonului trecut la gruparea din Mediaş, în ciuda problemelor financiare

„M-am întors în România pentru că mi-a plăcut campionatul și țara, dar să știți că nu mi-e prea ușor. Eu tot sper să iasă bine. Am învățat română într-un an. Cu băieții în vestiar. Eu sunt sincer. Există vorba aia la voi: am sărit din lac în fântână.

Dacă vor continua problemele financiare și la Petrolul Ploiești, nu știu cât pot rezista. Am vorbit cu viitoarea soție, am convenit să mai rămân aici, să încerc. Din 18 luni cred că am luat patru sau cinci salarii. Nu vreau să mă gândesc că va continua tot în rău, că mă duc în cap”, a declarat fotbalistul într-un interviu pentru Libertatea. 

Comparaţia inevitabilă

Jucătorul care a evoluat doar în Portugalia până să ajungă în Superligă dezvăluie ce îl atrage în România. Şi face o comparaţie cu viaţa din ţara sa natală, o insulă aflată în apropierea continentului african.

Petrolul are un start de an de coşmar cu trei înfrângeri din cele 3 meciuri disputate
Petrolul are un start de an de coşmar, cu trei înfrângeri din cele 3 meciuri disputate

„E o viață calmă, relaxată, chill. Cred că d-asta îmi place România. Nu-și bat capul cu problemele, și cei ce au bani, și cei ce nu au. Lasă, merge și-așa! În Capul Verde, la fel, nu-și face nimeni griji, dar acolo nu sunt nici măcar atâția bani ca aici.

În schimb românii înjură mult, mult. Doamne, aveți multe înjurături! Cu de toate… În rest, parcă mi se pare că un pic, un pic zic, unii români mint. Mă refer strict la unii oameni din fotbal, promit ceva, niște salarii, dar nu se țin de cuvânt”, a adăugat fotbalistul nou-promovatei.

Şocat de privirile infidele

Mathaus detaliază şi aspectul care l-a surprins cel mai mult în scurta perioadă petrecută pe plaiuri mioritice.

„Eee, ce pot să zic?! Amuzant și nu prea. Nu știu chestia asta cu respectul, unele femei se uită la alți bărbați, chiar dacă au o relație. Încă o chestie comună cu Capul Verde. În Portugalia, nu e așa. Acolo, ți se spune direct: „Sunt cu iubitul, cu iubita!”, totul se oprește acolo. La voi, la noi, în Africa, se dă prea mult nas relațiilor în afara relațiilor”, a încheiat fotbalistul.

Urmăriți Playsport.ro și pe