Primele cuvinte ale lui Florin Pîrvu după ce l-a înlocuit pe finul Nicolae Constantin la cârma Petrolului: „Îmi pare rău de Nae”

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.02.2023, 17:53
Primele cuvinte ale lui Florin Pîrvu după ce l-a înlocuit pe finul Nicolae Constantin la cârma Petrolului: „Îmi pare rău de Nae”

Florin Pîrvu a fost numit în funcția de antrenor principal al Petrolului Ploiești în cursul zilei de marți. El îl va înlocui pe banca „lupilor galbeni” pe Nae Constantin, care este chiar finul său. Acesta și-a anunțat demisia la finalul meciului de la Botoșani, pierdut de echipa prahoveană cu scorul de 0-5.

Ce anunț a făcut Florin Pîrvu la scurt timp de la numirea în funcția de antrenor al Petrolului

La scurt timp după ce președintele clubului de pe „Ilie Oană”, Claudiu Tudor, a anunțat prin intermediul PlaySport că Florin Pîrvu a semnat un contract pe un an și jumătate, acesta din urmă a oferit și primele declarații în noua postură. El a ținut să spună că îi pare rău de faptul că este nevoit să îl înlocuiască pe finul său. De asemenea, a anunțat că va lucra alături de același staff pe care l-a avut și Nae Constantin la Petrolul.

A fost simplu. Petrolul e echipa mea de suflet. Am ales imediat, nu am stat să mă gândesc. Am speranțe mari. Voi lucra cu staff-ul lui Nae, finul meu, de care sincer îmi pare rău. De mâine sunt la antrenament”, a spus Florin Pîrvu potrivit gsp.ro.

Așadar, staff-ul tehnic al noului antrenor al Petrolului Ploiești va fi format din Valentin Bădoi, antrenor secund, Cătălin Grigore, antrenor cu portarii, Carmel Bărbulescu, antrenor secund, Laurențiu Marinescu, preparator fizic, respectiv Costel Ilie, team-manager.

Nae Constantin a cedat după umilința de la Botoșani

Fostul antrenor al Petrolului și-a asumat responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat la echipă în acest început de an. De asemenea, el a explicat că simte că nu poate să redreseze situația care începe deja să fie foarte complicată.

„O umilință! E etapa umilințelor. Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele. Sunt direct răspunzător de tot ce s-a întâmplat. Cred că e momentul să se încheie un ciclu la Petrolul. Am făcut tot ce a depins de mine, dar simt că nu mai pot. Am vorbit și cu conducerea în minutele de după meci, cred că a venit timpul să mă opresc. Pentru mine, cred că e finalul!

Cred că altcineva ar putea să ducă mai departe munca mea de un an și jumătate. Eu simt că nu mai pot să duc această muncă mai departe”, a spus Nae Constantin la finalul meciului de la Botoșani.

Cine este Florin Pîrvu

Fost mijlocaș defensiv la Petrolistul Boldești, Petrolul Ploiești, Henan Songshan Longmen, Dinamo, Oțelul Galați, FC Brașov, Universitatea Craiova, Stal Alchevsk, AEL Limassol, CS Otopeni, Chimia Brazi și CS Turnu-Severin, Florin Pîrvu s-a apucat de antrenorat în 2011, la CS Turnu Severin. El a fost inițial antrenor secund și a colaborat cu tehnicieni precum Cosmin Bodea, Marian Bondrea, Nicolo Napoli și Ionel Gane, informează sursa citată anterior.

În octombrie 2012, el și-a început cariera de antrenor principal la Conpet Ploiești, echipă pe care a pregătit-o până în iunie 2014. Din iunie 2014 până în septembrie 2014, a fost secundul lui Răzvan Lucescu la Petrolul. Ulterior, între iulie 2015 și decembrie 2015, a fost și secundul lui Dan Alexa la Rapid. În prezent în vârstă de 47 de ani, Florin Pîrvu se poate lăuda și cu două selecții la naționala României.

Urmăriți Playsport.ro și pe