Fenomenul Mvumbi continuă să uimească! Nu e doar imens, ci și foarte bun! „E fantastic!”

Marian Cărăvan 20.01.2021, 15:32

La actuala ediție a Campionatului Mondial de handbal masculin care se desfășoară în Egipt, a ieșit în evidență un component al naționalei RD Congo. Gabaritul său a atras atenția, dar dincolo de aspectul fizic, am descoperit un jucător fantastic. Fenomenul Mvumbi continuă să uimească!

Fenomenul Mvumbi continuă să uimească!

Gauthier Mvumbi, pivotul echipei masculine de handbal a RD Congo, face senzație la Mondialul din Egipt. Handbalistul de 110 kilograme a atras toate privirile la competiția mondială. Gauthjer Mvumbi pare desprins din alt film. „Gigantul” s-a luptat pe semicerc cu adversarii și a făcut-o foarte bine. Fenomenul Mvumbi continuă să uimească la Campionatul Mondial de handbal masculin din Egipt. După ce s-a remarcat în meciul contra Argentinei, când a marcat patru goluri din tot atâtea șanse pe care le-a avut, Mvumbi a fost fantastic contra Bahrainului. Chiar dacă cei din Congo au pierdut cu 27-34.

Pe bună dreptate „omul meciului” cu Bahrain, pivotul de 26 de ani a făcut show pe teren. Nu numai că și-a îndeplinit rolul de a crea culoare de pătrundere pentru coechipieri, dar a și marcat… 13 goluri. Din 14 aruncări. Nu e de ici, de colo, o asemenea performanță. Mai ales dacă ea vine de la un colos precum Gauthier Mvumbi. Are 1,92 m și 110 kg, deși unii spun că ar avea, de fapt, spre 140 de kilograme. Mvumbi ne-a oferit tuturor o lecție. A luptat cu prejudecățile unora dintre semenii noștri și le-a arătat tuturor de ceea ce e în stare. Fenomenul Mvumbi continuă să uimească! Oamenii de sport își scot pălăria în fața „Gigantului”.

Congo nu a câștigat niciun meci în Grupa D la Mondialul de handbal masculin. A câștigat însă la un alt capitol. Și asta datorită lui Gauthier Mvumbi, „Gigantul” care a „terorizat” apărările adverse. Reprezentativa Congo va mai disputa trei meciuri în Cupa Președintelui, pentru locurile 25-32 în clasamentul final al CM.

Fenomenul Mvumbi (primul din stanga, jo, nr. 15) continua sa uimeasca
Fenomenul Mvumbi (primul din stanga, jos, nr. 15) continua sa uimeasca

Mvumbi l-a impresionat pe Petre Cozma, tatăl regretatului Marian Cozma: „E fantastic!”

Evoluția lui Gauthier Mvumbi l-a impresionat și pe Petre Cozma, tatăl regretatului handbalist Marian Cozma, fost component al echipei naționale și a lui Dinamo.

L-am văzut, e fantastic, merită tot respectul și a devenit un model pentru toți cei care vor să facă sport sau care fac sport și sunt ironizați că sunt prea grași. Dacă ai voință și îndemânare poți face sport, iar el acum primește toată stima din partea lumii handbalului. Mai vorbesc și eu cu băieții, colegii lui Marian, toți îl apreciază. Face un joc excelent și fără minge pentru că el creează foarte multe culoare pentru colegii săi.

Antrenorii mei, Oprea Vlase, Romeo Sotiriu, Eugen Trofin și Virgil Hnat m-au învățat că gabaritul poate fi valorificat prin poziționare, prin simțul de anticipare, adică prin inteligența în joc. Citeam că ar trebui să-și facă operație de micșorare a stomacului sau ar trebui să slăbească. Nici vorbă! Așa e el și n-ar trebui să schimbe nimic, e rezistent la glume pe seama fizicului său. În plus, mai e și un băiat simpatic”, a spus Petre Cozma, citat de digisport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe