Ferrari prinde viteză. Charles Leclerc va pleca din pole position în Marele Premiu al Australiei

Bordei Radu / 09.04.2022, 17:44
Ferrari prinde viteză. Charles Leclerc va pleca din pole position în Marele Premiu al Australiei

Ferrari și Charles Leclerc au parte de un start de sezon de vis. Scuderia italiană nu a mai contat în lupta pentru titlu, în ultimii ani. Dar acum lucrurile par să se schimbe. Mai mult, noul monopost al italienilor pare să domine în fața rivalilor de la Red Bull ori Mercedes. Acum, Leclerc va porni din pole position în cursa de duminică.

Ferrari și Charles Leclerc, un nou pole position. Le-a luat fața rivalilor în Australia

Charles Leclerc pare să dispună de un monopost cu care să atace titlul, în acest an. Iar acest sezon de Formula 1 se anunță unul din cele mai disputate din ultimii ani. Mai ales că Red Bull și Mercedes nu o să stea cu mâinile în sân. De altfel, campionul mondial în exercițiu a venit imediat în spatele lui Leclerc. Max Verstappen va pleca de pe poziția a doua a grilei, chiar în spatele pilotului de la Ferrari.

Red Bull are motive de optimism, mai ales că Sergio Perez ocupă și el poziția a treia, deci Leclerc va fi atacat tare, chiar de la început. Pe patru s-a clasat, oarecum surprinzător, Lando Norrsi, de la McLaren. Septuplul campion mondial, Lewis Hamilton, va porni de abia de pe locul 5.

Lewis Hamilton, supărat pe echipa sa. „Suntem foarte departe, nu am făcut niciun progres”

Pilotul britanic a recunoscut că echipa sa încă nu a găsit soluțiile pentru a micșora ecartul față de Ferrari și Red Bull. Monopostul germanilor încă nu se ridică la nivelul pretențiilor. Hamilton ar vrea să se lupte pentru al 8-lea său titlu, record absolut, în Formula 1. Din păcate pentru el, la cum arată lucrurile acum, acest lucru este imposibil. Și Hamilton a recunoscut că trebuie făcute modificări majore pentru a putea scoate timpi buni și a urca pe primele poziții.

Aș vrea să zic că sunt optimist, dar nu am cum. Nu am făcut niciun progres. Sper ca săptămâna viitoare să strângem cât mai multe informații, să putem face schimbările necesare. Nu pot să zic că vor urma lucruri bune, pentru că nu este cazul. Suntem departe de a obține victorii, suntem departe de a ocupa locul doi, așa că asta este realitatea. Este o diferență uriașă acum. Nu mă simt deloc bine când conduc acest monopost, nu mă simt competitiv.

Dar știu că băieții din echipa mea muncesc din greu, îmi place colaborarea cu ei. Este o provocare mare în față, avem încredere că o vom depăși, a declarat pilotul britanic