FIFA le dă drumul jucătorilor străini din Rusia și Ucraina pentru a se transfera în Europa. Revine Eric Bicfalvi în România?

Ștefănescu Dragoș / 07.03.2022, 19:06
FIFA le dă drumul jucătorilor străini din Rusia și Ucraina pentru a se transfera în Europa. Revine Eric Bicfalvi în România?

Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a produs o undă de șoc asupra sportului din cele două țări. Fotbalul din Rusia a fost sancționat dur de către forurilor internaționale, iar competiția fotbalistică din Ucraina a fost suspendată pentru o perioadă nedetereminată. FIFA intenționează acum să le permită jucătorilor străini din Rusia și Ucraina să poată pleca la alte echipe.

FIFA le dă drumul stranierilor din Rusia și Ucraina

Războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei a produs un adevărat șoc în cadrul sportului din cele două țări. După ce forurile internaționale au sancționat extrem de aspru fotbalul din Rusia, acum se încearcă o variantă pentru stranierii ce avoluează în această țară.

FIFA intenționează să-i ajute pe fotbaliștii străini care evoluează în Rusia și vrea să creeze o perioadă de transferuri specială pentru aceștia. Peste 100 de fotbaliști străini evoluează în prima ligă din Rusia. Printre aceștia se numără și românul Eric Bicfalvi, care joacă pentru formația Ural.

Mai exact, stranierii vor putea să se transfere din Rusia la orice altă echipă. Conform celor de la New York Times fotbaliștii vor trebui să se întoarcă pe data de 30 iunie în Rusia. Astfel, nu va fi un transfer definitiv, ci doar un împrumut până când conflictul din Ucraina se va încheia. FIFA speră ca acest conflict armat inutil să se termine până la vară și lucrurile să reintre în normal. Acest demers vine în urma cererii celor de la FIFPro, cea mai mare organizație a jucătorilor.

FIFA, UEFA și FIFPro au luat deja o decizie similară în cazul jucătorilor străni din Ucraina.

Contractele jucătorilor din Ucraina se suspendă până în vară și pot semna oriunde. Asta e valabilă doar pentru jucătorii străini și antrenorii străini. Din vară, ei revin la contractele pe care le au cu echipele din Ucraina”, a spus Emilian Hulubei la DigiSport.ro.

Presa din Rusia, explicație ironică pentru sancțiunile FIFA și UEFA

După declanșarea războiului din Ucraina, mai multe federații de fotbal din lume și-au exprimat dezacordul față de atacurile Rusiei. Astfel, FIFA și UEFA s-au întâlnit pentru a discuta excluderea Rusiei din toate competițiile internaționale. În urma acestor discuții, cele două foruri au decis să suspende echipele din Rusia, atât naționalele, cât și pe cele de club, din toate competițiile.

După aceste sancțiuni dure, presa sportivă din Rusia a oferit câteva explicații uluitoare. Din cauza interdicțiilor impuse de regimul lui Putin, jurnaliștii ruși nu au precizat adevăratele motive din cauza cărora Rusia a primit aceste sancțiuni. Motivul invocat în mod ironic este temerea că naționala Rusiei ar putea câștiga Cupa Mondială în cazul în care celalate echipe vor refuza să joace împotriva sa.

Având în vedere dimensiunea boicotului față de echipa națională, după ce Polonia, Suedia, Cehia, Anglia, Elveția, Țara Galilor, Norvegia, Albania, Irlanda sau Danemarca au declarat că refuză să joace cu Rusia, selecționata lui Valeri Karpin ar putea câștiga titlul mondial în urma unui lanț de neprezentări.

În aceste condiții, decizia FIFA și UEFA este explicabilă: pe de o parte, avem naționala Rusiei, pe de alta, un turneu final de Campionat Mondial. Alegerea este destul de previzibilă, nu?”, au scris cei de la soccer.ru.