FIFA, răspuns ferm după protestele generate de Cupa Mondială din Qatar: „Să ne concentrăm pe fotbal!”

Gabriel-Alexandru Ioniță 04.11.2022, 18:15
FIFA, răspuns ferm după protestele generate de Cupa Mondială din Qatar: „Să ne concentrăm pe fotbal!”

FIFA a reacționat după valul de tensiuni care a fost generat odată cu apropierea startului Cupei Mondiale din Qatar. Concret, foarte mulți oameni au protestat în ultimii ani în legătură cu faptul că muncitorii care au lucrat la construcția stadioanelor pe care se vor juca meciuri la turneul final au fost supuși unor condiții inumane, iar foarte mulți dintre ei chiar au decedat.

FIFA susține că totul este bine și frumos înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar

În plus, mai există o discuție legată de faptul că statul Qatar nu le respectă drepturile persoanelor care fac parte din comunitatea LGBTQ+. Destul de mulți fotbaliști, dar și foști mari fotbaliști, au vorbit recent despre aceste subiecte, iar pozițiile lor au fost foarte dure împotriva statului organizator al acestui eveniment.

Mai mult, au existat și există în continuare proteste ale fanilor fotbalului din întreaga lume pe seama acestui subiect. Cei mai activi din acest punct de vedere au fost de-a lungul ultimilor ani suporterii celor de la Bayern Munchen. Ei au afișat frecvent bannere la meciurile favoriților, prin care au atras atenția asupra condițiilor extrem de grele în care au muncit oamenii la construcția stadioanelor din Qatar. Peste 6.500 de muncitori, aproape toți imigranți, au decedat pe șantierele acestor noi arene.

În acest context, FIFA a simțit nevoia să emită un comunicat de presă, destinat tuturor celor 32 de echipe participante la Cupa Mondială din Qatar. Federația Internațională de Fotbal a dorit să asigure pe toată lumea că în țara din Golful Persic sunt respectate drepturile tuturor oamenilor. De asemenea, a transmis că este foarte important ca toate echipele participante să se concentreze doar pe fotbal în această perioadă, ci nu pe chestiuni de natură mai mult politică.

„Toată lumea este bine-venită, indiferent de origine, trecut, religie, gen, orientare sexuală sau naționalitate. Suntem conștienți de faptul că există multe probleme de natură politică în toată lumea.

(…) Așa că, vă rog, să ne concentrăm pe fotbal! Știm și noi că fotbalul nu trăiește în peșteră, dar vă rugăm să nu lăsați acest sport să fie târât într-o bătălie ideologică sau politică deja existentă”, a transmis FIFA prin intermediul unei scrisori deschise, care a fost publicată de către cei de la The Athletic.

Tabloul complet al fazei grupelor de la Cupa Mondială din Qatar

Grupa A

Qatar
Ecuador
Senegal
Olanda

Grupa B

Anglia
Iran
USA
Țara Galilor

Grupa C

Argentina
Arabia Saudită
Mexic
Polonia

Grupa D

Franța
Australia
Danemarca
Tunisia

Grupa E

Spania
Costa Rica
Germania
Japonia

Grupa F

Belgia
Canada
Maroc
Croația

Grupa G

Brazilia
Serbia
Elveția
Camerun

Grupa H

Portugalia
Ghana
Uruguay
Coreea de Sud

Urmăriți Playsport.ro și pe