„Final de mandat” pentru Boloni. Nici nu l-a început, că tot planul a fost distrus. Loți a ajuns la o concluzie tristă

Autori: Bordei Radu, Justin Gafiuc / 12.01.2022, 20:38
„Final de mandat” pentru Boloni. Nici nu l-a început, că tot planul a fost distrus. Loți a ajuns la o concluzie tristă

Boloni a ajuns la „final de mandat”înainte să intre în pâine, la Federație. La naționala României continuă seria negocierilor și a refuzurilor de a prelua selecționata. Deși discuțiile dintre cele două părți nu s-au oprit, Loți pare să fi luat decizia. Cunoscut pentru rigurozitatea sa, antrenorul a analizat întraga situație din jurul lotului.

Tehnicianul nu a fost convins, informează cei de la GSP, de argumentele lui Răzvan Burleanu. Durata contractului oferit pare să fie principala cauză pentru care Loți a dat înapoi.

Boloni, „final de mandat”. Un nou refuz important pentru Răzvan Burleanu. Cine a mai rămas pe listă

Lumea aștepta ca antrenorul de 68 de ani să devină noul selecționer, mai ales că era liber de contract. De altfel, fostul antrenor de la Sporting sau Monaco a și venit în țară, pentru a negocia cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Dacă la condițiile salariale nu au fost probleme, antrenorul era de acord cu salariul de 30.000 de euro, oferit de Federație, la durata contractului au început discuțiile. Boloni ar fi vrut o înțelegere pe 4 ani. Antrenorul consideră că selecționata trebuie reconstruită din temelii și ar vrea timp să își ducă munca la capăt.

În plus, ca să fie acoperit, tehnicianul ar fi solicitat o clauză de 1 milion de euro, de ambele părți. Această cerință nu a fost considerată acceptabilă de oficialii FRF.

Federația a venit cu o propunere pe doi ani, cu obiectiv calificarea la Euro 2024. Astfel, Boloni ar fi depins de performanțele sale, pentru a continua mandatul. Acest lucru nu i-a căzut bine tehnicianului. Boloni nu crede că ar avea timp să își impună filosofia de joc, în cei doi ani. Așa că pare decis să refuze oferta Federației. Burleanu vrea selecționer până la startul sezonului de Liga 1. Zilele următoare, președintele Federației va fi informat de decizia antrenorului.

Dacă Boloni renunță și el, Adi Mutu și Edi Iordănescu ar fi singurele variante rămase.

Fostul antrenor al FCSB-ului așteaptă oferta Federației

Chiar dacă nu este încântat că șefii de la Casa Fotbalului au negociat înaintea lui cu mai mulți antrenori, Iordănescu junior nu ar refuza naționala.

Multe nu pot comenta. Am fost transparent. FRF a abordat mai mulţi antrenori, am discutat cu ei, am avut discuţii principiale la sfârşit de an. Au lansat discuţii cu Boloni. Acum, nu ştiu stadiul. Mă concentrez pe meseria mea, am avut discuţii exclusiv în străinătate în ultima perioadă. Dacă se va ajunge să discut din nou cu FRF, rămâne de văzut. Acum nu am ofertă din partea federaţiei”, a transmis Edi Iordănescu, la PRO X.