Final de sezon teribil în Formula 1. Max Verstapen și Lewis Hamilton, egalitate perfectă înainte de ultima cursă din 2021

Robert Zanfir / 05.12.2021, 22:45
Final de sezon teribil în Formula 1. Max Verstapen și Lewis Hamilton, egalitate perfectă înainte de ultima cursă din 2021

Lewis Hamilton (36 de ani, Mercedes) a câștigat, duminică, ediţia inagurală a Marelui Premiu al Arabiei Saudite. Pe locul 2 s-a clasat Max Verstappen (24 de ani, Red Bull Racing).

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, iar britanicul se va bate pentru al 8-lea titlul din palmares în ultima etapa din circuit. Hamilton şi Verstappen sunt la egalitate de puncte, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1974. Atunci, Emerson Fittipaldi l-a învins pe Clay Regazzoni.

Final de sezon teribil în Formula 1. Max Verstapen și Lewis Hamilton, egalitate perfectă înainte de ultima cursă din 2021

A fost o cursă nebună la Jeddah, în Marele Premiu al Arabiei Saudite, aflat la ediția inaugurală. Max Verstappen spera la primul titlu din palmares, în timp ce Lewis Hamilton a pleca în cursă cu liniștea primei poziții pe grila de start, dar și cu visul celui de-al 8-lea titlu din carieră.

Britanicul îl poate depăși, astfel, pe legendarul Michale Shumacher, care are 7 tiluri în F1.

Hamilton a terminat cursa pe prima poziție și a fost urmat chiar de Max Verstapen. Cei doi au avut parte și de un episod tensionat în turul 37, atunci când s-au ciocnit. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Valtteri Bottas (Mercedes), care l-a depășit pe pe francezul Esteban Ocon (Alpine).

Australianul Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes) a fost al cincilea, iar francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), al şaselea.

Pe locurile 7-10 s-a clasat în ordine Charles Leclerc, spaniolul Carlos Sainz (ambii Ferrari), italianul Antonio Giovinazzi şi britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes).

Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit, duminică, victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte.

La constructori, Mercedes pare că s-a desprins definitiv, după ce a acumulat 587,5 puncte. Red Bull este pe locul 2, cu 559,5 puncte.

Finalul sezonului va fi unul cu adevărat istoric. Cu 369.5 de puncte, Lewis Hamilton și Max Verstapen vor fi la egalitate perfectă în Marele Premiu de la Abu Dhabi, de pe 12 decembrie

Am încercat să fiu cât mai atent, să profit de experiența mea și să țin mașina pe pistă. Am perseverat, s-au tot trimis săgeți către noi în a doua parte a sezonului, dar am rezistat. Nu am înțeles de ce a frânat [Verstappen], am intrat în spatele lui. Apoi a plecat și nu știam. Am primit mesaj apoi că trebuia să mă lase să trec.

A fost o situație confuză. A fost greu să-l întrec aici. Și Valtteri a reușit să termine pe 3, e extraordinar! Mă simt foarte bine aici, oamenii sunt grozavi, pista e fenomenală. Dificilă fizic și mental, dar nu aș vrea să fie altfel
Lewis Hamilton