Flavius Stoican speră ca Deian Sorescu să nu plece. „Am nevoie de el”

Olteanu Ștefan / 04.01.2022, 18:06

Flavius Stoican este deja cu gândul la proiectul pe care vrea să îl creeze la Dinamo, iar unul dintre jucătorii pe care își dorește să se bazeze este Deian Sorescu. Însă, internaționalul de 24 de ani se află în conflict cu suporterii echipei, iar Stoican va avea o misiune dificilă în încercarea de a-l convinge să îi rămână alături.

Prima reacție a lui Flavius Stoican după ce Deian Sorescu a spus că vrea să plece de la Dinamo

Flavius Stoican nu se lasă impresionat de ultimele declarații ale lui Deian Sorescu și speră că îl va putea convinge pe jucător să își schimbe decizia.
Într-un interviu acordat chiar în primele zile ale acestui an, Sorescu a lăsat de înțeles că pentru el „s-a încheiat absolut totul” la Dinamo. Momentul care a umplut paharul internaționalului de 24 de ani s-a petrecut pe 16 decembrie 2021, după duelul CS Mioveni – Dinamo 2-1, când Deian Sorescu a fost certat și dezbrăcat de suporteri.
Sorescu a descris acel moment drept „ceva îngrozitor”, care l-a făcut să realizeze că nu mai are viitor la echipă.
Cu toate acestea, Flavius Stoican a transmis, la revenirea în țară, că are nevoie de Sorescu:

Dinamo are nevoie de Sorescu. Fotbalistul de dinainte, pe care-l vedeam și eu la echipa națională. Îl apreciam foarte tare, sper să rămână sub comanda mea, să mă folosesc de calitățile lui”, a transmis Flavius Stoican.

Flavius Stoican urmează să fie prezentat oficial în calitate de antrenor la Dinamo pe 5 ianuarie.

Referitor la situația în care se află echipa, Stoican a declarat:

Ar fi ceva extraordinar să o salvez pe Dinamo. E clar că nu e ușor, dar cu atât mai mare va fi bucuria dacă voi reuși”, a mai spus noul antrenor al „câinilor”.

Dinamo e penultima clasată în Liga I, cu 12 puncte după 21 de etape.

Ce spune Flavius Stoican despre relația sa cu suporterii

Flavius Stoican nu a avut parte de cea mai bună primire în Ștefan cel Mare. Fanii lui Dinamo au fost dezamăgiți de pleacarea lui Mircea Rednic și, mai mult, nu au înțeles cum i-ar putea ajuta aducerea lui Stoican într-un asemenea moment.
Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PlaySport.ro, președintele DDB Spania, Dragoș Sterpu, a declarat:

Nu îl înțeleg pe Flavius Stoican. De ce și-a luat această problemă în spate. Și cel mai grav este pentru noi, dinamoviștii, că scandalagii vor rămâne la echipă. Filip, Matei și toți ceilalți.
Ne pare rău pentru Flavius că a acceptat mocirla lui Mureșan”.

De asemenea, fanii au scris pe rețelele de socializare că oficialii care l-au adus pe Stoican la echipă vor „plăti” pentru asta.

Toate aceste mesaje nu îl sperie pe Stoican, care spune că este vorba doar despre o nemulțumire plecată de la lipsa de rezultate:

Am văzut ce-au postat suporterii. Oamenii sunt nemulțumiți că Dinamo este pe locul acesta. N-au nevoie decât de rezultate, nu de vorbe. Ăsta este singurul mod de a comunica. E important ce arătăm pe teren și, cu siguranță, oamenii se vor întoarce cu fața către jucătorii. Oamenii sunt triști, nu mai au speranțe și pe bună dreptate”, a încheiat Stoican.

Mesajul lui Flavius Stoican pentru jucătorii excluși din lot de Rednic. Filip, Matei și Iliev, avertizați: „Nu contează numele sau cota”.