Florentino Perez l-a ironizat pe Haaland: „Ar fi stat pe bancă la Real Madrid”

Octavian Vasilescu / 16.06.2022, 14:17
Florentino Perez l-a ironizat pe Haaland: „Ar fi stat pe bancă la Real Madrid”

Atacantul Erling Haaland (21 de ani) a fost pe lista lui Real Madrid, dar între timp a semnat cu Manchester City. Președintele lui Real Madrid, Florentino Perez, a vorbit acum despre vârful norvegian.

Haaland a semnat cu Manchester City în această vară, iar Kylian Mbappe și-a prelungit contractul cu PSG. Ambele staruri era pe lista lui Florentino Perez, dar campioana Europei nu a reușit să dea lovitura.

Florentino Perez, despre Erling Haaland

Florentino Perez nu plânge după Erling Haaland. Oficialul lui Real Madrid spune că deja are în echipă cel mai bun atacant din lume, Karim Benzema (34 de ani). În opinia sa, Haaland ar fi fost rezervă dacă ajungea la Real Madrid:

Haaland? Avem deja cel mai bun atacant din lume (n.r. Karim Benzema). Nu-l putem aduce pe Haaland, un jucător grozav, și să îl ținem pe bancă”, a declarat Florentino Perez, conform Bild.

Erling Haaland a ajuns la Manchester City

Erling Haaland s-a despărțit de Borussia Dortmund și a semnat cu Manchester City, echipă la care a evoluat și tatăl său.

Suma de transfer se ridică la circa 60 de milioane de euro. Aceasta a fost clauza de reziliere pe care Borussia Dortmund i-a fixat-o lui Erling Haaland.

Tatăl lui Erling, Alf-Inge Haaland, a jucat și el pentru Manchester City în perioada 2000-2003. Erling s-a născut chiar înainte ca Alf-Inge să ajungă în trupa „cetățenilor”.

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a lui Erling Haaland se ridică la 150 de milioane de euro.

Haaland se afla la Dortmund din ianuarie 2020. Nemții l-au transferat atunci de la FC Salzburg, pentru 20 de milioane de euro. Norvegianul a înscris 86 de goluri în 89 de meciuri oficiale jucate la Borussia Dortmund. La echipa națională a înscris 21 de goluri, în 20 de apariții.

Atacantul Erling Haaland a semnat un contract valabil pe 5 ani cu Manchester City, unde va avea un salariu anual de 18 milioane de euro / sezon.