Florin Bratu a făcut lumină în cazul plecării sale de la naționala U21: „Au fost anumite clauze”

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.08.2022, 19:28
Florin Bratu a făcut lumină în cazul plecării sale de la naționala U21: „Au fost anumite clauze”

Florin Bratu a vorbit din nou despre plecarea sa din funcția de selecționer al naționalei de tineret a României și a dat mai multe detalii despre motivele care au dus la aceasta. Fostul atacant a explicat că nu s-a pus de acord cu oficialii FRF în privința anumitor clauze ce ar fi urmat să fie trecute în contract.

Explicațiile lui Florin Bratu pentru despărțirea de naționala de tineret a României

Florin Bratu a spus și că nu ar fi trebuit să i se ceară rezultate imediate, în condițiile în care la această selecționată se dorea o oarecare reconstrucție în vederea Campionatului European de anul viitor, la care România este calificată automat din postura de co-organizatoare, alături de Georgia. De asemenea, el a încercat să își justifice rezultatele nu chiar excelente prin faptul că a întâlnit adversari puternici, precum Italia sau Mexic.

Nu în ultimul rând, Bratu a ținut să sublinieze că munca depusă de el și de staff-ul său în ultimele luni îl va ajuta foarte mult pe noul selecționer Emil Săndoi. De asemenea, deja fostul selecționer este dispus să îl ajute în continuare pe acesta cu orice va avea nevoie.

„Nu ne-am înțeles și am decis de comun acord. Anumite clauze. Nu am fost pe aceeași lungime. Mai contează acum? Dacă nu ne-am înțeles… Eu oricum le mulțumesc pentru anul acesta, foarte bun ca experiență. Am vorbit, cam două săptămâni jumate am stat. Mergem înainte. Nu poți să ai cele mai bune rezultate într-un an în care vezi 43 de jucători. Ne-a bătut Italia, Mexic. Astea au fost rezultatele. Când vrei să formezi o echipă într-un an, doi, nu trebuie să primeze rezultatul. Trebuie se vezi jucători, să rulezi. Acum, Emil Săndoi are munca puțin mai ușoară. Și îl voi ajuta cu tot ce voi putea”, a spus Florin Bratu la Digi Sport.

Anunțul oficial făcut de Federația Română de Fotbal

„Îi mulțumim lui Florin Bratu pentru întreaga activitate, a preluat echipa națională de tineret într-un moment important, în perioada de pregătire a unui Campionat European de mare impact pentru această generație, pentru fotbalul românesc, și, în ciuda unor rezultate mai puțin bune, consider că a reușit să implementeze multe lucruri pozitive în mandatul său.

Chiar dacă drumurile noastre se despart momentan, sunt sigur că Florin va rămâne unul dintre marii susținători ai tricolorilor pe mai departe. Îi urez mult succes în carieră, pentru că știu că este un antrenor talentat care poate influența în bine cariera multor jucători!”, a transmis Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, prin intermediul site-ului oficial al acesteia.

CITEȘTE ȘI Răspuns genial al lui Marius Șumudică despre revenirea lui Alex Mitriță la echipa națională

Urmăriți Playsport.ro și pe