Florin Bratu nu îl menajează pe Radu Drăgușin: ”A refuzat echipa națională! Îi va fi greu să joace la Sampdoria”. Ce spune despre o următoare convocare

Moldoveanu Camelia / 01.10.2021, 14:46
Florin Bratu nu îl menajează pe Radu Drăgușin: ”A refuzat echipa națională! Îi va fi greu să joace la Sampdoria”. Ce spune despre o următoare convocare

Radu Drăgușin nu este iertat de Florin Bratu, selecționerul echipei naționale U21. Fotbalistul a refuzat convocarea, însă a primit imediat un răspuns. Fundașul și-a motivat alegerea spunând că își dorește să se acomodeze la Sampdoria, echipa la care a fost împrumutat de Juventus.

Răspuns dur din partea lui Florin Bratu pentru Radu Drăgușin

Florin Bratu s-a arătat ușor deranjat de refuzul lui Radu Drăgușin. Selecționerul a lăsat de înțeles că oricum nu l-ar fi folosit în teren, rămânând la aceeași idee: trebuie să joace la club pentru a putea intra pe teren și la națională. Mai mult, l-a atacat pe fundaș spunând că nici la Sampdoria nu o să prindă prea multe minte.

Este un refuz. Învoire ar fi fost cu acceptul nostru. Noi l-am convocat, voiam să fie lângă noi la U21. Este alegerea lui Radu, o respectăm. Am vorbit ieri cu el, m-a sunat, și i-am spus că se grăbește. Nu pot să-i impun nimic, pot doar să-l ajut dacă își dorește. Eu am venit cu niște principii: să joci la echipa de club sau să completez cu jucători când ai probleme de lot. Eu am făcut performanța la tineret după ce am fost un antrenor corect, mereu am dat șansă tuturor. Radu cred că avea nevoie de echipa națională acum. El s-a transferat la o echipă frumoasă, Sampdoria, dar unde este greu să joace.

Are o concurență incredibilă acolo, e complicat să joace. Noi am vrut să-i oferim șanse la echipa națională. Acum o să împărțim echipa în două loturi, avem două meciuri în trei zile. Radu a arătat potențial la juniori, dar dacă nu accepți concurența este o problemă pentru mine. Racovițan și Screciu sunt titulari la Botoșani și Craiova, echipe din partea de sus a clasamentului. Unde ar fi corectitudinea dacă ar juca el din start? Radu trebuie să-și găsească echilibrul și să joace, el nu a mai jucat la seniori din luna ianuarie”, a declarat Florin Bratu, la Digisport.

„E mai bine pentru el să rămână acolo, să nu țină locul ocupat”

Cu toate că se știa deja faptul că Radu Drăgușin este nemulțumit că nu i se acordă mai multe minute în teren pentru echipa națională U21 a României, decizia fotbalistului de a refuza convocarea a surprins pe toată lumea. Florin Manea, impresarul fundașului de la Sampdoria, a oferit câteva explicații în legătură cu această decizie.

Nu s-a întâmplat nimic deosebit. Ne-am asumat faptul că trebuie să joace la echipa de club pentru a juca la națională. A decis că e mai bine pentru el să rămână acolo, să nu țină locul ocupat. Dacă ar fi venit, nu ar fi jucat. Asta e filosofia. I s-a spus că trebuie să joace la echipa de club. Mi se pare normal.

L-am felicitat. E bărbat că și-a asumat acest lucru, să joace înainte să vină la națională! Să vă spun un lucru. El nu a refuzat niciodată vreo convocare. Jucase titular la Juventus și era chemat la U18… Când ți se comunică lucrurile astea spuse de Bratu, te conformezi. A zis că «Aici joci doar dacă ești titular la echipa de club».

Asta i-a zis Florin Bratu: «Tu știi cum se joacă la echipa mea națională?» Radu i-a răspuns: «Pe valoare». Bratu a replicat: «Nu! Dacă nu joci la club, nu joci la echipa națională”, a explicat Florin Manea la Telekom Sport.