Florin Gardoș, refuzat de FCSB: ”Mi-a închis ușa în nas!”

Mihai Cheles / 12.02.2021, 17:05
Florin Gardoș, refuzat de FCSB: ”Mi-a închis ușa în nas!”

Florin Gardoș, refuzat de FCSB! După despărțirea de Southampton, fundașul a încercat să revină la clubul care obținuse în schimbul său aproximativ 7 milioane de euro, în 2014, însă fără succes.

Florin Gardoș, refuzat de FCSB: ”Mi-a închis ușa în nas!”

Florin Gardoș a fost unul dintre cei mai scumpi fotbaliști vânduți vreodată în străinătate, din Liga 1. În 2014, după ce cucerise două titluri cu FCSB-ul antrenat de Laurențiu Reghecampf, a fost cumpărat de Southampton pentru 6,8 milioane de euro. Olandezul Ronald Koeman a insistat pentru jucător și l-a transferat în Premier League.

După un început în forță, cu meciuri foarte bine, Gardoș a fost măcinat de accidentări și treptat s-a „stins”. În 2018, românul a căzut la înțelegere cu Southampton pentru rezilierea de comun acord a contractului. Rămas fără echipă, fotbalistul a încercat să se întoarcă la FCSB. Avea 29 de ani și voia să demonstreze că încă mai poate juca la un nivel înalt.

Doar că, la FCSB, a avut parte de o surpriză. Conducătorii clubului i-au transmis că nu au nevoie de serviciile sale, după cum chiar el o recunoaște.

Am încercat să mă întorc la FCSB. Acolo am dorit să revin. Era echipa unde am făcut performanță, dar era ușa închisă. Nu au avut nevoie. Poate nu am bătut la ușa care trebuia, a declarat Florin Gardoș, pentru as.ro.

Florin Gardoș, refuzat de FCSB: ”Mi-a închis ușa în nas!”
Florin Gardoș, refuzat de FCSB: ”Mi-a închis ușa în nas!”

Traseul lui Gardoș, după refuzul celor de la FCSB

Astfel, Gardoș a ales să meargă la Universitatea Craiova, care se lupta la titlu și-n acel sezon, așa cum o face de ani de zile, în încercarea de a o opri pe CFR Cluj. A jucat doar patru meciuri în Liga 1 pentru Craiova în sezonul 2018/2019, apoi a fost împrumutat la Poli Iași, unde a pus umărul la salvarea echipei de la retrogradare. A bifat 14 partide și un gol marcat.

Sezonul 2019/2020 l-a prins tot la Craiova, însă a fost unul de coșmar. Din nou, fotbalistul a fost lovit de accidentări și nu bifat nici măcar un meci în Liga 1 pentru olteni. Și-a reziliat contractul cu Craiova în vara lui 2020, iar la două luni distanță a semnat cu Academica Clinceni.

Sub coordonarea lui Ilie Poenaru, Florin Gardoș, ajuns acum la 32 de ani, a început să-și regăsesească ritmul, încrederea, plăcerea de a juca fotbal. A fost folosit atât fundaș central, cât și mijlocaș la închidere. A bifat 11 meciuri în primele 22 de etape, însă este unul dintre căpitanii echipei. Poenaru încearcă să nu-l expună foarte mult pe jucător, pentru a evita recidivele din trecut.

Cu Florin Gardoș, Raul Rusescu, Cristi Tănase și Adrian Popa în lot, Academica Clinceni este revelația sezonului în Liga 1. Echipa se află pe locul 6, loc de play-off, cu 33 de puncte, la un punct de locul patru, ocupat de Sepsi Sfântu Gheorghe.