Florin Niță, dovada supremă de devotament și dedicare. Ce a spus despre plecarea de la Sparta Praga

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.08.2022, 15:22
Florin Niță, dovada supremă de devotament și dedicare. Ce a spus despre plecarea de la Sparta Praga

Deși a fost trecut pe „linie moartă” la Sparta Praga, Florin Niță rămâne în continuare extrem de motivat și de dedicat echipei sale. Portarul român în vârstă de 35 de ani a explicat că nu este supărat că a ratat un transfer în această vară, deși a avut mai multe oferte, inclusiv din România.

Florin Niță continuă să se pregătească la capacitate maximă, chiar dacă nu mai prinde echipa la Sparta Praga

Titularul echipei naționale nu a mai jucat un meci oficial la echipa de club din noiembrie 2021, dar cu toate acestea este în continuare motivat să se antreneze din greu și să își aștepte șansa. Niță consideră că tocmai această calitate a sa l-a făcut să fie extrem de apreciat la toate echipele pentru care a evoluat.

Mă pregătesc cât pot de bine la fiecare antrenament. Iar în viitorul apropiat sper și îmi doresc să joc. Singurul semn pe care îl am deocamdată este că trebuie să mă pregătesc indiferent de condiții. Sunt jucătorul celor de la Sparta. Nu am plecat nicăieri. Aștept un semn, să se apeleze la serviciile mele.

Tot ce fac, pentru mine sau pentru echipă, o fac cu inima și mă dedic 100%. Cred că lunea vede asta și apreciază. Probabil din acest motiv lumea mă admiră”, a spus Florin Niță pentru gsp.ro.

De ce nu a dorit să revină în România

În ceea ce privește ofertele pe care le-a avut în această vară, Florin Niță a infirmat-o pe cea de la FCSB și a confirmat-o pe cea de la CFR Cluj. Chiar dacă a intrat deja în ultimul an de contract în Cehia, portarul român susține că nu ia momentan în calcul o revenire în România. Cu toate că s-a arătat flatat de oferta venită din partea campioanei României.

„Despre FCSB nu pot deschide subiectul pentru că nu a existat o negociere. Iar despre CFR, e adevărat. Am discutat, am negociat, le mulțumesc pentru că s-au gândit la mine și mi-au oferit acel contract. Dar eu cred că nu e momentul să mă întorc în țară acum. Mă simt într-o formă bună și vreau să continui afară”, a mai spus fotbalistul de la Sparta Praga sursei citate.

Chiar și în condițiile în care nu a evoluat deloc în acest sezon, Florin Niță a fost titular la echipa națională și sub comanda lui Edi Iordănescu. Și a avut din nou evoluții foarte bune. Această situație s-ar putea schimba însă în curând, întrucât în campionatul intern fac senzație în acest sezon mai mulți portari tineri. Dintre aceștia, Horațiu Moldovan de la Rapid pare că ar avea potențialul de a fi titular la națională în scurt timp. Fapt susținut și de Adrian Mutu după meciul câștigat de Rapid cu FC Argeș pe teren propriu, scor 2-1.