Florin Niță, în lacrimi după eșecul cu Germania. Întrebarea care l-a emoționat pe eroul serii: „Mi-a dat cel mai mult curaj!”

Olteanu Ștefan / 29.03.2021, 00:18
Florin Niță, în lacrimi după eșecul cu Germania. Întrebarea care l-a emoționat pe eroul serii: „Mi-a dat cel mai mult curaj!”

Florin Niță a fost eroul serii pentru „tricolori”, în disputa România 0-1 Germania. Portarul nostru a avut cel puțin 5-6 intervenții de excepție și ne-a ținut în joc până în ultimele minute. La interviul de după meci, Niță nu și-a mai putut stăpâni emoțiile și a izbucnit în lacrimi.

Florin Niță, în lacrimi după eșecul cu Germania

Florin Niță a preluat postul de titular în poarta echipei naționale, după retragerea lui Ciprian Tătărușanu. Niță traversează o perioadă foarte bună și la Sparta Praga, în Cehia, unde este titular incontestabil.
Portarul de 33 de ani s-a remarcat cu evoluții bune și la națională, iar în disputa cu Germania din această seară a fost cel mai bun jucător.
Cel puțin 5-6 parade incredibile a avut Niță, care ne-a ținut în joc până pe final. În ultimele minute ale partidei de pe Arena Națională, Pușcaș și Stanciu au ratat două ocazii care ne puteau aduce un egal.

Am avut mult de muncă, dar nu doar eu. Toți am făcut un meci bun și s-a depus un efort destul de mare. Trebuie să am voce! Asta e meseria mea și cred că așa trebuie să fac la fiecare meci. Ăsta e obiectivul meu.
Am venit după o victorie, ne așteptam să facem un meci bun. Am făcut un meci bun, dar din păcate nu tot timpul câștigi. Trebuie să recunoaștem, am jucat în fața unui colos, cu mare experiență. Nu rămâne decât să îi felicităm. Bravo lor, au echipa bună.
Trebuie să felicit mai întâi echipa noastră!
Cel mai important e meciul următor și sper să facem o figură frumoasă și să ne întoarcem cu cele trei puncte. Armenia e o echipă destul de bună, arțăgoasă și stim ce meci ne așteaptă. Băieții noștri o să fie montați și sper să plecăm cu cele trei puncte”, a spus Florin Niță la finalul jocului, la PRO TV.

Niță, eroul serii în România 0-1 Germania
Niță, eroul serii în România 0-1 Germania

Întrebarea care l-a făcut să plângă

Vizibil emoționat în fața microfonului, Niță nu s-a mai putut stăpâni. El a fost întrebat de persoana care l-a sprijinit cel mai mult în ultima perioadă, moment în care Niță a spus:

Cel mai mult m-a încurajat soția mea, atât. (n.r. a plecat capul și i-au dat lacrimile)”, a spus Niță, după care a luat o scurtă pauză.

Ulterior, Niță a vorbit despre retragerea lui Ciprian Tătărușanu de la națională:

Nu avem decât să îi mulțumim lui Tătărușanu pentru tot ce a făcut la echipa națională și îi urăm succes la echipa de club. Ținem legătura, mai schimbăm mesaje când avem timp.
Trebuie să țintim locul 2, avem nevoie de el. Islanda… în fotbal e posibil orice. Trebuie să ne vedem de obiectivul nostru, nu ne interesează de alte echipe. Luăm fiecare meci în parte și ne dorim să luăm cele trei puncte.”, a mai spus Florin Niță.