Veste excelentă pentru Florin Niță! Portarul naționalei poate da lovitura. „Negocierile au început deja”

Mihai Cheles 17.03.2021, 09:36
Veste excelentă pentru Florin Niță! Portarul naționalei poate da lovitura. „Negocierile au început deja”

Veste excelentă pentru Florin Niță! Sparta Praga face eforturi considerabile să-i prelungească  contractului portarului român, ce expiră în această vară.

Veste excelentă pentru Florin Niță! Portarul naționalei poate da lovitura. „Negocierile au început deja”

În ultimele două sezoane, părea că Sparta Praga așteaptă cu nerăbdare o ofertă, de oriunde, pentru Florin Niță (33 de ani), doar pentru a scăpa de el. Sau, cum era la îndemână, data scadentă a contractului său, care este 30 iunie 2021. Era considerat al doilea portar, avea un salariu consistent, iar investiția făcută în transferul său părea un eșec total.

Toată această concepție pare că s-a modificat, în ultimele luni, în viziunea cehilor de la Sparta Praga. Florin Niță a devenit om de bază, cu evoluții excelente, iar acum se caută soluții pentru prelungirea contractului românului.

Florin Niță ar mai avea o ofertă, dintr-un alt campionat, însă conducătorii Spartei Praga nu vor să renunțe la portarul român. Potrivit presei din Cehia, fostul jucător al celor de la Arsenal, Tomas Rosicky, i-ar fi înaintat o noul contract.

Negocierile dintre club și jucător au început deja. Sparta i-a oferit lui Niță un contract pe doi ani, a declarat o sursă apropiată a clubului din Praga, citată de isport.blesk.cz.

Fostul antrenor al Spartei Praga, Vaclav Kotal, l-a lăudat mereu pe portarul român pentru evoluțiile sale excelente, în timpul mandatului său. Nimic nu s-a schimbat după venirea lui Pavel Vrba, care mizează în continuare pe Niță și este satisfăcut de modul în care se descurcă românul între buturi.

Florin Niță a ajuns la Sparta Praga în 2018, de la FCSB, pentru două milioane de euro. În acest sezon, Niță a apărat în 14 partide de campionat (șapte fără gol primit). De asemenea, are și trei meciuri în grupele Europa League și un meci în Cupa Cehiei.

Șanse mari să fie titular în naționala lui Mirel Rădoi

Veste excelentă pentru Florin Niță! Portarul naționalei poate da lovitura.
Veste excelentă pentru Florin Niță! Portarul naționalei poate da lovitura. „Negocierile au început deja”

Fostul portar al Concordiei Chiajna este impresariat de firma Spocs Global Sports. Firmă care îi are sub contract, printre alții, pe Martin Dubravka, Patrik Hrosovsky, Nicolae Stanciu, Jan Gregus, Benjamin Tetteh, Zdenek Ondrasek sau Lukas Hornicek, fotbaliști importanți pentru fotbalul ceh.

Spocs Global Sports este o rețea internațională de impresari din întreaga Europă. Din aceasta face parte și agentul român Anamaria Prodan Reghecampf.

Florin Niță este pe lista preliminară a stranierilor convocați de Mirel Rădoi pentru primele trei meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022. De altfel, sunt șanse foarte mari ca acesta să se regăsească și pe lista finală a lotului, dar să fie și titularul postului pentru meciurile cu Macedonia de Nord (București, 25 martie), Germania (București, 28 martie) și Armenia (Erevan, 31 martie). Niță mai are două selecții la echipa națională a României, în două partide amicale, cu Turcia și Israel.

Urmăriți Playsport.ro și pe