Florin Pîrvu pune capăt crizei de la Petrolul: „Avem un viitor bun!” Cuvinte mari despre Budescu, la prima victorie după 3 luni de secetă

Robert Zanfir 13.02.2023, 22:45
Florin Pîrvu pune capăt crizei de la Petrolul: „Avem un viitor bun!” Cuvinte mari despre Budescu, la prima victorie după 3 luni de secetă

Petrolul câștigă cu Hermannstadt, 2-0, la primul meci cu Florin Pîrvu pe banca ploieștenilor. Pentru „lupi” este prima victorie după mai bine de trei luni de secetă. Antrenorul a avut cuvinte de laudă la adresa lui Budescu și a anunțat un viitor bun pentru echipă.

De cinci etape au avut nevoie fanii Petrolului pentru a se bucura de o nouă victorie a echipe favorite. S-a terminat 2-0 în duelul nou-promovatelor. Între timp, „lupii” au avut nevoie de o schimbare de antrenor pentru a schimba și norocul. Florin Pîrvu a adus primele trei puncte după trei luni de secetă, iar Budescu și compania au iar speranțe la playoff.

Florin Pîrvu pune capăt crizei de la Petrolul. Cuvinte mari despre Budescu

„Debut cu victorie. Vreau să îi mulțumesc lui Nae Constantin, am găsit o echipă bine antrenată. Am găsit o familie, mi-am făcut intrarea în club foarte ușor. Echipa are calitate, avem jucători cu potențial. Eu am venit cu acel entuziasm, cu dorință de victorie, cu acel sacrificiu. În seara asta am demonstrat că avem un viitor bun.

Eu nu țin minte să îl fi văzut pe Budescu cu așa intensitate. Tot timpul… mai stau, Mister, mai stau, Mister! Mai rar să vezi un jucător care să nu vrea să iasă de pe teren. Noi vrem să scotem totul din fiecare meci”, a declatat Florin Pîrvu la finalul partidei.

Constantin Budescu: „M-am apucat mai târziu de fotbal, ca să pot să joc cât mai mult”

„Dificil. Ne doream să obținem victoria, eram într-o situație delicată, cu multe probleme. Din păcate s-a lăsat și cu o demisie de antrenor. Ne pare rău, dar a fost decizia lui. Trebuia să vină alt antrenor și am reușit să începem cu dreptul cu Florin.

M-am apucat mai târziu de fotbal, ca să pot să joc cât mai mult. Dacă mă apucam de mic, mă plictiseam.

Florin Pîrvu nu putea să schimbe multe, încearcă să ne încurajeze la antenament. Fiecare are filosofia lui, a încercat să ne-o transmită și nouă. Nu ne mai gândeam la nimic după astea trei înfrângeri. Acum discutăm iar de playoff. Nu am obținut nimic cu victoria asta. Trebuie să o ținem tot așa, să avem o serie pozitivă.

(Despre partida cu Farul – n.r.) Un meci greu, cu o echipă foarte bună. Farul joacă cel mai frumos fotbal din campionat, încearcă să facă asta în fiecare meci”, a declatat Constantin Budescu la finalul partidei.

  • Petrolul nu a mai câștigat în campionat de pe 2 decembrie. A avut 5 etape consecutive fără victorie, în care a pierdut de 4 ori!

Petrolul – Hermannstadt 2-0. ECHIPELE DE START:

PETROLUL: Leitner – Borta, Pashov, Meijers, Felix Mathaus, Țicu – Jair, Seto, Grozav – Irobiso, Budescu
Rezerve: Vâlceanu, Doua, Achim, Dumitriu, Purtic, Bratu, Tucaliuc, Moldoveanu, Rădulescu
Absent: Huja (accidentat)
Antrenor: Florin Pîrvu

HERMANNSTADT: Letica – Butean, Bejan, Ene, Opruț – Mino, Biceanu – Balaure, Petrescu, Popescu – Paraschiv
Rezerve: Muțiu, Etienne, Antoche, Iancu, Oroian, Limaj, Bărbuț, Buhăcianu, Babic
Absenți: I. Stoica, Alhassan (accidentați)
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești)
Arbitru: Adrian Cojocaru; A1: Vladimir Urzică; A2: Alexandru Vodă; Arbitru VAR: Andrei Chivulete; Arbitru AVAR: Mihaela Țepușă

Urmăriți Playsport.ro și pe