Florin Tănase, aproape să ajungă la fosta echipă a lui Thierry Henry! Transferul de la FCSB s-ar putea realiza în următoarele două zile

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.08.2021, 10:04
Florin Tănase, aproape să ajungă la fosta echipă a lui Thierry Henry! Transferul de la FCSB s-ar putea realiza în următoarele două zile

Discuțiile referitoare la un eventual transfer al lui Florin Tănase în străinătate s-au întins de-a lungul întregii pauze competiționale din această vară. Au existat zvonuri conform cărora golgheterul sezonului trecut de Liga 1 ar putea ajunge în Emiratele Arabe Unite, la Al Ain. În cele din urmă discuțiile nu s-au materializat, pentru că oficialii clubului din Golf nu au ajuns la o înțelegere cu Gigi Becali.

Florin Tănase, dorit în MLS

Proprietarul FCSB-ului a declarat în mai multe rânduri că este dispus dă îl cedeze pe Tănase doar în schimbul sumei de 5 milioane de euro. Iar cea mai bună ofertă făcută de Al Ain a fost de 4.5 milioane de euro. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 26 de ani ar putea părăsi totuși clubul roș-albastru în această vară. Potrivit AS.ro, New York Red Bulls este ultima echipă înscrisă în cursa pentru semnătura fotbalistului ajuns la FCSB de la Viitorul în 2016 în schimbul sumei de 1.5 milioane de euro.

Fostul club al lui Thierry Henry trebuie să se miște însă destul de repede pentru a pune mână pe Tănase în această vară. Asta pentru că în Statele Unite ale Americii perioada de transferuri se încheie pe 5 august. Rămâne de văzut dacă în următoarele două zile americanii se vor decide să facă o ofertă concretă. Și dacă aceasta va satisface pretențiile lui Gigi Becali.

Florin Tănase își dorește cu orice preț să plece de la FCSB în această vară

Florin Tănase a declarat în mai multe rânduri că își dorește să plece de la FCSB în această vară. El chiar l-a rugat pe patron să mai lase din preț la momentul discuțiilor legate un transfer la Al Ain. Becali nu a fost însă de acord. Iar startul noului sezon l-a prin pe mijlocaș tot în Liga 1. Tănase a declarat la conferința de presă de dinaintea meciului tur cu Shakhter Karagandy din Conference League că i-ar plăcea să joace în campionatul Spaniei.

Nu vreau să vă mint. Recunosc că mă gândesc la plecare. Vom vedea ce va fi. Dar asta este dorința mea, în acest moment. Dorința mea este să joc în Europa, ar fi ideal. Spania este campionatul meu favorit. Cred că aș face față la o echipă bună”, a răspuns fotbalistul când a fost întrebat de un eventual transfer.

De asemenea, și Victor Becali, impresarul lui Tănase, a declarat recent că își dorește ca jucătorul său să plece în străinătate în acestă vară. De asemenea, el a dezvăluit și că nu a existat o ofertă oficială înaintată FCSB-ului pentru golgheterul sezonului trecut de Liga 1. Tănase a marcat nu mai puțin de 24 de goluri.

Mi-aș dori ca Tănase să plece. E normal, asta vor toți agenții, să realizeze cât mai multe transferuri. El e îndreptățit să-și dorească un transfer, din moment ce a marcat 24 de goluri în sezonul trecut. Care e prețul corect? Acela pe care-l cere Gigi. O ofertă scrisă pentru Florin încă nu există”, a spus Victor Becali în urmă cu două săptămâni.