Florin Tănase, după primul hat-trick din carieră: „Titlul de campion e tot ce contează!” Florinel Coman: „Ne-am făcut temele” Toate reacțiile de la FCSB, după galopul cu Farul

Robert Zanfir / 25.04.2022, 23:21
Florin Tănase, după primul hat-trick din carieră: „Titlul de campion e tot ce contează!” Florinel Coman: „Ne-am făcut temele” Toate reacțiile de la FCSB, după galopul cu Farul

FCSB câștigă categoric pe terenul celor de la Farul, 4-0. Echipa lui Toni Petrea se menține la două puncte în spatele liderului CFR Cluj. Partida a contat pentru runda a 6-a din play-off.

Darius Olaru a deschis balul cu Farul Constanța. A scăpat de accidentarea horror pe care putea să i-o provoace Susic, a pasat decisiv, apoi a marcat. Omul meciului a fost, până la urmă, Florin Tănase. Căpitanul FCSB a reușit un hat-trick, iar ultimul gol a venit după gafa incredibilă a lui Mihai Aioani.

Florin Tănase, după primul hat-trick din carieră: „Titlul de campion e tot ce contează!”

FCSB se menține la doar doi pași de CFR Cluj și continuă lupta pentru primul titlu după 8 ani. Toni Petrea și compania sunt cu ochii și pe Universitatea Craiova. Oltenii lui Reghecampf au făcut spectacol la Pitești, 4-0 cu FC Argeș.

„E primul hat-trick din carieră, sunt fericit că am marcat de trei ori. Am avut un început de meci dificil. Dacă nu marcam, era dificil, ei dominau.

Suntem într-o formă bună, sper să continuăm așa. Mai avem patru meciuri dificile. Trebuie să le luam pas cu pas, pentru că nu am realizat nimic. Primul gol a schimbat soarta meciului. Alergăm cam mult după minge, dacă am fi continuat așa, cu siguranță era greu”, a spus căpitanul FCSB.

Florin Tănase are 18 goluri și se îndreaptă spre al doilea titlu de golgheter consecutiv. „Nu contează până la urmă titlul de golgheter atât de mult. Contează cel de campion al României.

Craiova joacă pentru ea, să urce în clasament. Noi la fel. Rămâne de văzut dacă va juca un rol important, depinde ce vom face noi cu ei”, a spus Florin Tănase la finalul partidei.

Florinel Coman: „Ne-am făcut temele”

„Am făcut un meci foarte bun, ne-am făcut temele. Ne-am implementat jocul din primele minute. Este un joc reușit din toate punctele de vedere.

Nu am niciun gol în carieră din penalty, așa că nu conta. Am făcut un joc foarte bun, m-am pus în slujba echipei. Am citit o declarație și mi-a schimbat totul … a domnului Hagi. E cel mai mare antrenor pentru mine. Pentru mine înseamnă foarte mult, el m-a făcut să am jocul asta în aceasta seară.

Sperăm să o ținem așa până la final și în meciul decisiv să câștigam. Sperăm să luam cele trei puncte până la final, pentru că avem mare nevoie. Avem puterea de a câștiga acest campionat, avem forță colectivă, o echipa tânără, eu cred că suntem un grup complet, o echipă completă.

Avem mare nevoie să câștigăm campionatul, pentru că nu l-am mai luat de atât timp. FCSB este o echipa care trebuie să joace în Europa an de an”, a spus și Florinel Coman.

Darius Olaru: „Nu i-am umilit”

„Nu cred că i-am umilit, noi am încercat să ne facem jocul și se luam cele trei puncte. În ultimul timp am ajutat echipa, am crescut în evoluții și cine știe pe viitor?..

Nu am intrat prea bine în meci, au pus presiune pe noi, dar după ce am marcat ne-am făcut jocul ușor.

Am văzut și eu că Susic a primit trei etape. A fost roșu meritat, a fost intrare dură. Pe moment nu mi-am simțit piciorul. Crec că arbitrul a luat decizia bună.”, a spus și Darius Olaru.

FCSB l-a surprins și pe Toni Petrea. Cum a reacționat antrenorul după victoria cu Farul

„O victorie importantă, rămânem în cursa pentru titlu. Un joc pe care l-am controlat, mai ales în prima parte. În repriza a doua am mai redus motoarele. Scorul, un pic surprinzător pentru mine, nu mă gândeam decât la cele trei puncte și nu pot decât să fiu fericit.

Coman a intrat bine în joc, a avut o primă repriză bună, în repriza a doua s-a cam sufocat, mi-a și spus, era normal. I-am dat libertate și cred că a făcut-o bine pe toate pozițiile din atac. Tănase e primul (n.r.- executant de penalty-uri), al doilea în funcție de ce jucători sunt pe teren.

Ținând cont că ultimele două play-off-uri le-am pierdut cum le-am pierdut, cred că s-a acumulat experiență, se poate vorbi de o maturitate în joc. Și adversarele câștigă și mă bucur că jucătorii se exprimă destul de bine în ciuda presiunii. Lupta e foarte strânsă”, a declarat Toni Petrea.

Farul – FCSB 0-4. ECHIPELE DE START:

FARUL: Aioani – Dussaut, Larie (cpt.), Mladen, De Nooijer – Radaslavescu, Artean, Grameni – G. Iancu, Moldoveanu, Pitu
REZERVE: Brănescu, Boboc, Dănuleasă, Borza, Martinovic, Purece, Ciobanu, Omoh, Sali
ABSENȚI: Ad. Petre (suspendat), Jefte (accidentat)
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

FCSB: Târnovanu – Ov. Popescu, I. Cristea, Miron, Radunovic – Olaru, Șut, Fl. Tănase (cpt.) – Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu
REZERVE: Vlad, Perianu, Oaidă, Edjouma, Dumiter, I. Stoica, V. Gheorghe, Musi, Mamut
ABSENȚI: Panțâru, C. Achim, Vinicius (accidentați)
ANTRENOR: Toni Petrea

Stadion: Complex Sportiv Academia Gheorghe Hagi (Ovidiu)
Arbitri: Marcel Bîrsan (Bucureşti), Mircea Grigoriu (Bucureşti), Mihai Marica (Bistriţa)