Florin Tănase, în depresie după înfrângerea cu Rapid: „Îmi cer scuze suporterilor”. Replică pentru Gigi Becali și Mihai Stoica: „În România nu ai voie să îți spui părerea”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.07.2022, 00:04
Florin Tănase, în depresie după înfrângerea cu Rapid: „Îmi cer scuze suporterilor”. Replică pentru Gigi Becali și Mihai Stoica: „În România nu ai voie să îți spui părerea”

Florin Tănase a fost devastat după ce FCSB a pierdut în deplasare cu Rapid, scor 0-2, în etapa a doua a SuperLigii. Căpitanul echipei roș-albastre a ținut să le ceară scuze fanilor pentru prestația din acest start de sezon și le-a dat o replică lui Gigi Becali și Mihai Stoica, după evenimentele din ultima perioadă.

Florin Tănase a continuat duelul declarațiilor de la distanță cu Gigi Becali și Mihai Stoica

Florin Tănase a fost criticat de cei doi pentru că a spus public faptul că FCSB are în continuare un lot destul de subțire. Acum. la finalul meciului din Giulești, fotbalistul de 27 de ani s-a arătat foarte dezamăgit de faptul că nu este lăsat să își exprime liber punctele de vedere.

Dezamăgire totală. Am făcut un nou meci slab. Avem un început dezastruos. Trebuie să analizăm și să ne revenim. Vreau să îmi cer scuze suporterilor în numele jucătorilor pentru că i-am dezamăgit în acest start de sezon. Am avut câteva ocazii astăzi, puteam să marcăm. Din păcate, nu am făcut-o, a făcut-o adversarul, felicitări lor. Nu pot eu să spun care sunt cauzele, întrebați… Am avut ocazii, din păcate nu am marcat. Problema cea mai mare este că nu jucăm cum o făceam pe finalul sezonului trecut. Nu mai suntem aceea echipă foarte ofensivă, care pasa foarte bine, făcea pressing, recupera mingea sus. Trebuia să se facă mai multe (n.r. schimbări). Eu aș fi schimbat mai mulți jucători.

Nu știu, nu vreau să vorbesc despre asta (n.r. despre transfer). Sunt supărat, mă așteptam la un alt start de sezon, aveam încredere. Trebuie să îi integrăm și pe cei nou-veniți și să jucăm ca înainte. Îmi arde de transfer după meciul asta?

(n.r. despre conflictul cu Becali și Mihai Stoica) Am discutat. În România nu ai voie să vorbești, să îți spui părerea. Sunt eu prea trist acum. Cred că fiecare trebuie să spună ce gândește, iar celorlalți nu le rămâne decât să comenteze. Normal că au fost interpretate greșit. Eu nu am atacat filozofia clubului deloc.

Observăm că se repetă greșelile din trecut. Tot noi am reușit să revenim și în sezoanele trecute și să luptăm pentru titlu. Trebuie să o facem și acum. Ne așteaptă un meci greu joi. Cred că ne putem califica. Am încredere că putem să facem un meci bun și să îi scoatem (n.r. pe Saburtalo)”, a spus Florin Tănase după meci.

Cordea s-a situat la celălalt pol

În schimb, Andrei Cordea a preferat să rămână optimist după acest eșec. El este convins că echipa sa își va reveni, va face un meci bun cu Saburtalo și se va califica mai departe în Conference League.

„Este destul de greu, dar joi va fi un meci foarte important. Nu putem să stăm să ne plângem de milă. Nu avemm altă varianta decât calificarea. Mai avem trei zile, trebuie să uităm cât mai repede această înfrângere. Sunt convins că joi vom întoarce rezultatul și ne vom califică mai departe. Am început mai prost, din păcate.

Cred că putem să ne revenim. Sunt convins că cu o calificare joi ne vom reveni. Am avut un start mai prost, din păcate. Și anul trecut am început mai prost și am terminat bine. Trecem printr-o pasă proastă. Sunt convins că ne vom reveni și vom fi iar la sută la sută. Cu o victorie joi, am putea să ne schimbăm moralul și să fim bine și în campionat.

Atmosfera frumoasă, dar nu cred că a contat asta pentru noi. Am avut o ocazie mare prin Ianis, dacă marcăm acolo, altfel stăteau lucrurile. Neatenția. Atitudine cred că am avut. Joi vom fi pregătiți sută la sută și vom câștigă. Agresivitate cred că ama avut timp de 90 de minute”,  a spus și Andrei Cordea.

Imagini senzaționale de la derby-ul Rapid – FCSB 2-0. Ce VIP-uri au venit în Giulești